3 martie 2019

Morcovi sote reteta

Retete Culinare Sote De Morcovi Reteta


Morcovi sote reteta,

O reteta delicioasa, sanatoasa, foarte usor si rapid de preparat este cea de morcovi sote. Aceasta reteta poate fi servita atat ca o garnitura langa o friptura de carne sau sniitele, sau chiar ca un fel de mancare principal atat pentru vegetarieni cat si pentru cei care tin post inlocuind untul bineinteles. Pentru prepararea acestei retete simple avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 
-500-600 g morcovi tineri 
-2 linguri unt de masa 
-2 linguri ulei de floarea soarelui 
-1 lingura zahar tos (de preferat zahar brun) 
-½ lingurita sare 
-3 catei de usturoi romanesc 

Mod de preparare sote de morcovi  
Morcovii proaspeti de preferat sa fie cat mai tineri si nu foarte mari pentru ca asa sunt cei mai dulci si mai gustosi se curata de coaja prin razuire, se spala foarte bine si se sterg de apa. Se pot taia in doua pe lungime daca sunt foarte grosi sau se pot felia rondele subtiri cu ajutorul unei razatoare special, sau se pot lasa intregi daca sunt morcovi baby. 

Intr-o tigaie se pune untul si uleiul sa se incinga, apoi se adauga morcovii si se calesc in unt avand grija sa ii amestecam bine astfel incat sa fie acoperiti cu unt peste tot. Se acopera cu capac si se gatesc inabusit timp de zece minute amestecandu-i periodic, apoi adaugam zaharul si ii mai lasam cinci minute. Ii gustam sa fie gatiti al dente, adaugam sare si dam focul tare 5 minute sa se mai caramelizeze putin, dupa care adaugam usturoiul zdrobit sau tocat marunt si dupa un minut oprim focul. 
Morcovi gatiti la tigaie retete culinare,

Amestecam bine in tigaie sa se amestece aromele si apoi putem manca sote-ul de morcovi fierbinte langa o friptura de porc sau de pui la gratar, sau il putem manca simpli seara la o cina tarzie. Sote de morcovi, un preparat sanatos, gustos, dulce si aromat plin de vitamine pe care-l vei indragi imediat, alte retete cu legume si aici, sau retete de post aici
Pofta Buna! 
Sote de morcovi reteta,

9 februarie 2019

Salata Suba reteta

Retete Culinare Salata Ruseasca Cu Peste Afumat



Salata Suba reteta,

O reteta minunata din bucataria ruseasca este reteta de Salata Suba, adica o salata asezata pe mai multe straturi asemanatoare cu salata de boef dar cu peste afumat si sfecla rosie. Este o mancare gustoasa care merge gatita oricand si aproape cu orice ocazie, se poate servi ca o simpla gustare, aperitiv sau ca o garnitura la un gratar de carne. Cum se face Salata Șuba urmareste reteta mea, cum se procedeaza pentru o salata reusita. 

Ingrediente Salata Suba 
-1 peste afumat de 180g (macrou, pastrav fara cap) 
-3 cartofi 
-3 morcovi 
-2 sfecle rosii 
-1 ceapa 
- maioneza 
-1 ou fiert tare 
-½ lingurita sare 

Mod de preparare salata ruseasca cu peste afumat 
Maioneza trebuie sa fie de calitate, buna si gustoasa asa ca o vom prepara noi pe loc ca sa fie proaspata. Eu o voi prepara la Zepter, luam 1 ou intreg, ½ lingurita de sare, ½ lingurita sare de lamaie, 1 lingurita mustar cu bobite, 150ml ulei pe care le punem toate intr-un vas inalt si le mixam cu un mixer vertical cu miscari circulare de jos in sus pana cand maioneza este gata. Timpul de preparare pentru maioneza este de un minut, gustul este minunat iar succesul garantat, fara sa ne fie teama ca se poate taia. 

Curatam si spalam legumele dupa care trebuie sa le fierbem. Avem doua variante pentru a le fierbe, le fierbem  normal dar sfecla separat sa nu se coloreze celelalte legume, sau le putem fierbe pe toate impreuna la aburi. Luam un vas Zepter pentru preparat la aburi, punem putina apa in vasul de jos, asezam deasupra lui vasul strecuratoare si asezam toate legumele avand grija sa nu atingem sfecla rosie de celelalte. Punem deasupra capacul, dam focul incet si le lasam sa fiarba la aburi aproximativ 20 minute pana cand toate legumele sunt gata. 
In acest timp curatam pestele afumat de piele, oase si apoi il taiem cubulete. Pestele trebuie sa fie bun, de calitate si nu foarte sarat. Cand legumele sunt fierte le scoatem si le lasam sa se raceasca si sa se intareasca putin, dupa care tocam ceapa cubulete si restul legumelor le dam pe razatoarea mare. 

Incepem sa asezam Salata Suba pe o farfurie intinsa intr-un inel sau in castronele. Ungem putin farfuria cu maioneza si incepem cu un strat de ceapa si deasupra lui un alt strat de peste afumat. Apasam straturile putin si punem deasupra un strat subtire de maioneza, apoi continuam cu un strat de cartofi, un strat de maioneza, un strat de morcovi, un strat de maioneza, si ultimul strat de sfecla rosie si deasupra putina maioneza. Lasam totul la frigider pana a doua zi sa se intareasca si apoi ornam deasupra cu feliute de ou fiert. Procedam asemanator si cu castronelul, il acoperim cu o farfurie si il lasam asa in frigider pana a doua zi cand il rasturnam invers. 

Salata Suba ruseasca, o salata foarte gustoasa cu legume si peste afumat, aromata si usor dulceaga foarte potrivita la o masa festiva sau revelion care merge foarte bine alaturi de cateva feliute de ghiudem sau alte mezeluri si bineinteles nu trebuie sa lipseasca votka, alte retete de salate si aici, sau retete de peste aici
Pofta Buna! 
Salata Suba aperitiv retete culinare,

Salata ruseasca cu peste afumat retete culinare,