1 noiembrie 2019

Fursecuri glazurate reteta

Retete Culinare Fursecuri Americane Glazurate De Casa



Fursecuri glazurate reteta,

O reteta foarte buna si gustoasa pentru un desert sau o gustare este urmatoarea reteta de fursecuri glazurate sau fursecuri americane. Din urmatoarele ingrediente vor iesi trei tavi mari pline cu fursecuri de casa bune pentru oricand este pofta de ceva de rontait. 
Fursecuri americane reteta,

Ingrediente aluat de fursecuri 
-500-600g faina 
-400g smantana grasa 
-2 oua 
-100g zahar pudra 
-1 praf de sare 
-1 lingurita scortisoara 
-1 lingurita esenta de vanilie 
-1 pliculet zahar vanilat 
-coaja rasa de la o lamaie 

Ingrediente glazura pentru fursecuri 
-2 albusuri de ou 
-100g zahar pudra 
-ornamente de zahar pentru decor 
           
Mod de preparare fursecuri cu smantana 
-smantana se scurge bine de zeama, eventual se pune intr-o sita la scurs, 
-intr-un castron se pun ouale impreuna cu sarea, zaharul vanilat si zaharul pudra, dupa care se mixeaza bine pana cand zaharul este topit complet, 
-se adauga esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si smantana, 
-se amesteca usor dupa care se adauga faina si se amesteca pana cand se obtine un aluat consistent dar cu care se poate lucra, 
-se framanta putin si apoi se formeaza o bila din aluat care se pune intr-o punga in frigider pana a doua zi, 
-a doua zi se scoate aluatul de la rece si se imparte in 3 bucati, 
-se ia o bucata de aluat, se formeaza o bila si apoi se intinde o foaie potrivit de subtire, 
-daca fursecurile se fac mai subtiri atunci sunt mai crocanti, iar daca sunt mai grosi ies mai fragezi si pufosi, 
-cu ajutorul unor forme pentru fursecuri se portioneaza aluatul dupa forma dorita, cel mai bine este sa se foloseasca mai multe forme, 
-se pun apoi fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la copt in cuptor la 200 grade aproximativ 15-20 minute, 
-cand sunt gata si s-au rumenit usor se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca, 
-se procedeaza asemanator si cu restul aluatului, 
Biscuiti americani reteta,

Biscuiti glazurati reteta,

Fursecuri crocante reteta,

Fursecuri cu smantana reteta,

-cat timp fursecurile se racesc se pregateste glazura, 
-albusurile se bat spuma intr-o craticioara, dupa care se adauga zaharul pudra si se amesteca, apoi se pun pe foc la bain marie pana cand compozitia s-a omogenizat si devine fierbinte dar nu fierbe, 
-se opreste focul, se lasa craticioara cu glazura in continuare la bain marie si se mai asteapta 5-10 minute sa se raceasca putin, 
-cu o lingurita se ia putina glazura si se stropesc fursecurile, dupa care se lipesc deasupra cateva ornamente diferit colorate, 
-fursecurile se mai pot glazura cu o pensula inmuiata in glazura si pictate pe toata suprafata, iar la sfarsit se lipesc deasupra ornamentele, 
-se continua asemanator glazurarea fursecurilor si apoi se asaza in platouri si se lasa sa se intareasca glazura. 
Fursecuri pufoase reteta,

Biscuiti de casa reteta,

Fursecuri glazurate sau biscuit americani, foarte bune si gustoase, cu o aroma imbietoare, dulci si crocante cu glazura alba care te incanta mai intai cu aspectul lor si apoi datorita gustului lor sublim. Fursecurile glazurate sunt potrivite la orice ocazie, dar in special cu ocazia Craciunului cum este traditional la americani. 
Alte retete de mancare, retete de fursecuri aici, retete de biscuiti aici sau retete de dulciuri aici, pofta buna! 
Fursecuri fragede reteta,

Fursecuri reteta,

Fursecuri de casa reteta,

Fursecuri americane glazurate reteta,

16 octombrie 2019

Friptura de porc la tigaie cu legume reteta

Friptura De Porc Rapida Gatita La Tigaie Cu Legume Reteta De Casa


Friptura de porc la tigaie cu legume reteta,

O mancare simpla si usor de gatit este urmatoarea reteta de friptura de porc si anume friptura de porc cu legume la tigaie. Pentru o tigaie vesela, o tigaie perfecta atat la gust cat si la aspect, frumos colorata plina cu carne si legume urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru 4-6 portii de friptură. 
Carne cu legume la tigaie reteta,

Ingrediente friptura de porc cu legume 
-1,5 kg carne de porc in lucru 
-2 cepe mari 
-2 ardei grasi 
-2 ardei capia rosu 
-10 rosii cherry mici 
-6 catei de usturoi 
-2 ardei iuti 
-3 linguri ulei 
-200 ml vin alb sau bere 
-1 lingurita sare (dupa gust) 
-½ lingurita boia, cimbru, piper macinat 

Mod de preparare friptura de porc la tigaie cu legume 
-se alege o carne in lucru proaspata care sa aiba si putina grasime, 
-carnea de porc se taie in bucati mari de 3-4 degete, patrate sau dreptunghiuri, 
-ceapa se curata si se taie solzi, 
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se adauga la inceput ceapa pentru 2-3 minute cu putina sare amestecand continuu, 
-se adauga apoi bugatile de carne si se amesteca periodic pana cand carnea se albeste bine, 
Retete cu carne de porc reteta,

Preparate din carne de porc reteta,

-se stropeste cu vin si se continua gatirea aproximativ 20 minute pana cand vinul scade iar carnea este facuta, 
-se adauga condimente dupa gust, boia de ardei dulce si iute, piper negru macinat, cimbru macinat, 
-se curata ardeii si se taie fasii in 4-6 bucati depinde de marimea lor, apoi se pun alaturi de carne, 
-se pune si ciusca iute taiata pe jumatate pe lung si curatata de seminte, 
-se adauga si cateii de usturoi intregi doar curatati de coaja, apoi se pun si rosiile intregi si se amesteca periodic ca sa se faca si legumele, 
Mancare cu carne si legume reteta,

Tigaie cu carne si legume reteta,

-dupa inca 10-15 minute friptura de porc cu legume este gata, are un sos tare gustos dat de carne dar si de legume, 
-se potriveste gustul de sare si se opreste focul, se serveste calda cu paine proaspata si un pahar de vin bun sau bere rece alaturi, dar si dupa ce s-a racit foarte buna. 
Alte retete culinare din bucataria romaneasca, retete de fripturi aici, retete cu porc aici, sau mancaruri cu carne aici, pofta buna! 
Friptura de porc cu legume reteta,

Friptura de porc reteta,

Porc cu legume reteta,