Retete Culinare Friptura De Miel
Din Cotlete Si Cartofi La Cuptor Reteta De Casa Traditionala
Friptura de miel din cotlete
rumene la exterior si moi si suculente la interior, servite langa niste cartofi
deliciosi crocanti la exterior si moi si pufosi la interior, un preparat culinar
traditional romanesc pentru masa de Paște dar si pentru o friptura de weekend
servita langa familie si prieteni. Costite de miel cu cartofi la cuptor, un fel
de mancare imposibil sa nu-ti placa. Cum se fac cotletele de miel urmareste
reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru doua
portii de friptură.
Ingrediente friptura de miel cu
cartofi la cuptor
-6 cotlete de miel
-2 cartofi mari
-100ml ulei
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-1 lingurita otet
Mod de preparare cotlete de miel
cu cartofi la cuptor
-cotletele se condimenteaza dupa
gust cu sare grunjoasa, piper negru macinat si usturoi granulat,
-se pun cotletele deoparte sa intre aromele in ele si se pregatesc cartofii,
-cartofii se curata de coaja si
se taie cuburi potrivit de mari,
-se pun cuburile de cartofi
intr-o craticioara si se adauga putina apa doar cat sa-i acopere,
-se adauga jumatate lingurita de
sare si o lingurita de otet si se fierb acoperiti cu capac la foc potrivit timp
de cinci minute,
-dupa acest timp se scopt cu o
paleta si se ung cu putin ulei,
-se tapeteaza o tava cu hartie de
copt, se asaza cartofii pe un singur rand, se presara putina sare si piper peste ei si se dau la cuptor pentru 15 minute
la 250 grade celsius, sau pana cand se rumenesc frumos la exterior,
-in acest timp se prajesc foarte
putin cotletele de miel doar cat sa li se inchida porii,
-se pun cotletele la prajit
intr-o tigaie cu putin ulei bine incins si se tin cate doua minute pe fiecare parte doar pana
cand prind putina culoare,
-se scot intr-o tava si se
dau la cuptor pentru 5-10 minute la 250 grade celsius, pana prind o culoare
frumoasa dar fara a le usca,
-cand sunt gata se asaza pe
farfurii alaturi de cartofi si se servesc calde cu paine proaspata, salata sau
muraturile preferate si bineinteles o bautura buna.
Alte retete traditionale, retete
de fripturi si gratare aici, retete de Pasti aici, mancaruri cu carne aici, retete cu carne de miel aici, pofta buna!
Retete Culinare Legume Umplute Cu Carne
Tocata La Cuptor Reteta De Casa Traditionala
Gogosari umpluti si rosii umplute
cu carne tocata la cuptor in sos tomat, un fel de mancare gustos, excelent gatit
vara cu legume romanesti si carne tocata de porc, vita sau amestec. Cum se fac
gogosarii umpluti urmareste reteta mea simpla si usoara.
Ingrediente gogosari umpluti la
cuptor
-500g carne de porc tocata
-7 gogosari mari
-4 rosii mari
-1 ceapa mare
-3 linguri ulei
-2 linguri bulion
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita patrunjel uscat
-700ml apa
Mod de preparare gogosari umpluti
cu carne tocata la cuptor
-gogosarii se spala, li se taie
capace si se curata de seminte,
-doua rosii se dau pe razatoarea
mica pana la cotor eliminand si coaja,
-la doua rosii li se taie capace
si se scobesc cu o lingurita in interior, pulpa scoasa se amesteca cu rosiile
date pe razatoare,
-carnea de porc se toaca prin masina de tocat carne,
-ceapa se curata si se taie
marunt,
-se incinge uleiul intr-o tigaie
si se caleste ceapa pana devine sticloasa,
-se adauga carnea tocata de porc si se
amesteca pana se albeste bine,
-se pune pasta de tomate si condimente dupa gust, patrunjel si cimbru uscat, boia de ardei dulce si piper macinat,
-se picura putina apa ca sa se
omogenizeze compozitia, se dau doua clocote si se opreste focul,
-se lasa umplutura sa se
racoreasca putin apoi se umplu gogosarii si rosiile pana sus,
-se acopera legumele cu capace
din bucati de rosii sau gogosari,
-se asaza legumele umplute intr-o
tava de cuptor cu capacele in sus,
-se pun de jur imprejur rosiile
date pe razatoare si se completeaza cu apa pana la jumatatea legumelor,
-se adauga putina sare in zeama si
se da tava la cuptor pentru 40 minute la 220 grade celsius, sau pana cand
legumele incep sa se rumeneasca usor deasupra,
-se servesc calde dar si reci cu
iaurt sau smantana alaturi.
Alte retete culinare, mancaruri
cu carne aici, mancaruri cu legume aici, retete legume umplute aici, pofta
buna!