1 iulie 2021

Piure de broccoli reteta

Retete Culinare Piure De Broccoli Cu Usturoi Lapte Si Unt Reteta De Casa Vegetariana


Piure de broccoli reteta de casa cu usturoi lapte si unt retete mancare garnitura legume vegetariene,

Reteta piure de casa pe baza de legume preparat cu broccoli proaspat, usturoi, lapte, unt si sare, de culoare verde viu, gustos, aromat si sanatos, servit simplu ca o mancare vegetariana, sau ca o garnitura langa o friptura sau un gratar de carne si peste.


Ingrediente piure de broccoli

-1 broccoli (500g)
-3 catei de usturoi romanesc
-50g unt
-100ml lapte
-½ lingurita sare

Mod de preparare piure de broccoli cu usturoi

-broccoli proaspat se desface in buchetele si se spala bine sub jet de apa rece,
-intr-o craticioara cu apa si sare care fierbe se pun buchetelele de broccoli si se fierb timp de 10 minute,
-in acest timp se curata cateii de usturoi, se zdrobesc si se freaca cu putiba sare ca la mujdei,
-se pune broccoli fiert scurs de apa intr-un bol, se adauga dupa gust sare, unt, usturoi si putin lapte,
-se mixeaza cu un mixer vertical pana cand devine pasta, se adauga lapte caldut pana la consistenta dorita,
-se serveste imediat cat este cald sau se pastreaza la frigider fiind foarte bun si revigorant servit si rece.
Alte retete traditionale roamnesti, retete cu broccoli aiciretete de piure aici, retete vegetariene aici, retete garnituri aici, retete cu legume aici, pofta buna!
Piure de broccoli cu usturoi lapte si unt reteta de casa rapida retete mancare garnitura legume vegetariene,

Piure de broccoli de casa reteta cu usturoi lapte si unt retete mancare garnitura legume vegetariene,

4 iunie 2021

Salata de boeuf de post reteta

Retete Salata De Boeuf Cu Legume Si Maioneza De Post Reteta De Casa Salata A La Russe


Salata de boeuf de post reteta salată a la russe cu maioneza de post din legume aperitive garnituri salate mancare vegetariana,

Cum se face salata de boeuf de post sau a la russe, o salată vegetariana foarte gustoasa pe baza de legume, cartofi, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, castraveti in otet, gogosari murati si o maioneza de post cu cartof, morcov, telină, mustar, sare de lamaie si mustar, o mancare fara carne, un aperitiv si o garnitura super ok.


Ingrediente salata de legume cu maioneza

Compozitie salata a la russe
-5 cartofi
-2 morcovi
-1 patrunjel radacina
-1 pastarnac
-¼ telina
-4 castraveti acri
-1 gogosar acru
-1 ceapa

Maioneza de post
-100ml ulei
-1 cartof
-1 felie telina
-½ morcov
-½ lingurita sare de lamaie
-1 praf de sare
-1 lingurita mustar

Mod de preparare salata de boeuf de post

-toate legumele se curata si se pun la fiert in putina apa cu un praf de sare,
-dupa ce au fiert se scot din apa si se lasa sa se raceasca,
-ceapa se pune doar la fiert pentru un plus de gust,
-se opresc din legume pentru maioneza iar restul in afara de ceapa se taie cubulete,
-maioneza de post se prepara foarte simplu, se pun legumele intr-un castronel si se mixeaza pana devin pasta,
-se adauga dupa gust sare, mustar si sare de lamaie dizolvata in putina apa, apoi se incorporeaza treptat uleiul,
-cand maioneza este gata se adauga peste legume si se amesteca usor,
-eu am servit salata de boeuf sau salata a la russe de post sub forma de garnitura la niste chiftele de post, reteta este aici,
-salata de legume rezultata se lasa asa cum este sau se orneaza cu maioneza si bucati de legume, frunze de patrunjel, etc.
Alte retete traditionale romanesti, retete de salate aici, retete salata de boeuf aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, retete vegetariene aici, pofta buna!
Salată de legume de post reteta salata a la russe sau salata de boeuf cu maioneza de post din legume aperitive garnituri salate mancare vegetariana,