Reteta Rosii Cherry La Borcan Pentru Iarna Retete Conserve
De Casa Cu Legume
Conserva de rosii cherry intregi la borcan in suc de rosii
sau rosii cherry in bulion la borcan pentru iarna, o conservă naturala de casa
pentru iarnă fara E-uri si conservanti, fara zahar si sare, nelipsita din orice
gospodarie si bucatarie romaneasca. Se fac foarte simplu si usor iar gustul nu
se aseamana cu produsele cumparate din magazine. Conserve de rosii cherry
intregi la borcan fierte in suc propriu, ideale pentru gatit diverse ciorbe si
mancaruri cu carne sau legume, retete de post, etc. Ingredientele sunt pentru 3
borcane de 800ml.
Ingrediente rosii cherry la borcan
-1kg rosii cherry -1kg rosii prunisoare pentru suc de rosii -3 borcane de 800ml
Mod de preparare rosii cherry la borcan pentru iarna
Cum se pun rosiile la borcan pentru iarna urmareste reteta
mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-rosiile cherry de calitate, sanatoase si bine coapte, se
spala cu apa rece, -se asaza cat mai bine in borcane, iar restul de rosii se
mixeaza,
-sucul rezultat se fierbe 15 minute si se pune fierbinte
peste rosii in borcane, -se inchid borcanele imediat cu capace si se intorc pentru
doua minute cu capacele in jos pentru a le verifica integritate, -daca sunt bine inchise se intorc invers si se fierb timp
de 30 minute intr-o cratita cu apa,
-dupa ce au fiert borcanele se scot din apa, se acopera cu
prosoape si se lasa sa se raceasca singure pana a doua zi cand se depoziteaza
in camara cu bunatati pentru iarna. Alte retete traditionale romanesti, retete de conserveaici, retete cu legumeaici, retete de postaici, pofta buna!
Tiramisu La Pahar Reteta Simpla Si Rapida Retete Prajituri Si Deserturi De Casa
Doar 15 minute, 4 pahare cu
tiramisu italian preparat cu 3 randuri de piscoturi si 3 randuri de mascarpone,
un desert rapid, simplu si usor de realizat acasa in bucatarie, foarte gustos,
delicios, pufos, cremos, dulce, aromat, racoros, energizant si afrodisiac, o
prajitura de casa ideala pentru zilele toride de vara si nu numai.
Ingrediente tiramisu de casa
-12 piscoturi savoiardi -2 oua mari -4 linguri zahar tos -250g branza mascarpone -200ml cafea, expresso, cappuccino -1 lingurita cacao pentru ornat -¼ lingurita sare dupa gust
Mod de preparare tiramisu
la pahar
Cum se face tiramisu la
pahar urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-in primul rand se face o
cafea tare care se lasa sa se raceasca si se strecoara, iar piscoturile se taie
in trei, -ouale se separa albusuri
de galbenusuri in doua castronele, -albusurile se mixeaza cu
un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga doua linguri de zahar si se
continua mixarea pana nu mai cad din castron si se formeaza o bezea
consistenta, -galbenusurile se mixeaza
cu un praf de sare si doua linguri de zahar pana se albesc si devin cremoase, -in crema de galbenusuri se
incorporeaza branza mascarpone, apoi compozitia rezultata se incorporeaza aerat
in bezeaua de albusuri, -paharele cu tiramisu se
monteaza foarte simplu, in fiecare pahar se pun trei bucati de piscot inmuiate
doar o secunda in cafeaua rece, -se adauga cate doua
linguri cu crema mascarpone, -iar cate trei piscoturi si
cate doua linguri de crema, -apoi trei piscoturi si
restul de crema care se niveleaza frumos, -la final se pudreaza
deasupra cu cacao si se dau la frigider pana se racesc bine, -se serveste rece fiind
minunat. Alte retete traditionale romanesti, retete de tiramisuaici, retete de prajituriaici, pofta buna!