Placinte Poale In Brau Reteta Pentru Lasata Secului
Ingrediente placinte poale-n brau
- 750g faina alba
- 4 oua
- 500g branza dulce
- 150g zahar tos
- 1 pahar lapte
- 1 ceasca ulei
- 25g drojdie de bere
- 100g stafide
- 1 lamaie
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 lingurita rasa sare
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare placinte poale in brau
Intr-un vas se cerne faina, se adauga drojdia topita cu putin zahar sau apa calduta, uleiul, sarea, 100g zahar tos dizolvat in lapte, 2 oua si jumatate din coaja de lamaie rasa. Se amesteca bine si se mai adauga faina daca mai trebuie pana cand se obtine un
aluat elastic. Aluatul trebuie framantat bine cateva minute,
apoi se pune intr-un loc calduros la crescut pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut se presara blatul cu faina sau ulei si se intinde aluatul pana se obtine o foaie de grosimea unui
deget, apoi se taie foaia de aluat in bucati patrate de 15 cm.
Pentru compozitie se pun
intr-un vas si se amesteca, branza de vaci dulce, un ou, 50g zahar si restul de
coaja rasa de lamaie. Stafidele se pun intr-o ceasca cu putina apa si esenta de rom. Se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare patrat de aluat, se adauga cateva stafide scurse, apoi se impatureste fiecare colt ca pe un plic apasand usor cu
degetul usor fiecare colt. Se asaza intr-o tava tapetata cu
hartie de copt cu spatiu de 1cm intre ele si se mai lasa la crescut in tava inca zece minute. Se ung placintele deasupra cu ou batut, se incinge cuptorul si se coc la foc mediu timp de jumatate de ora. Dupa ce s-au rumenit se pudreaza cu
zahar pudra. Placinte poale-n brau, o reteta de placinta cu branza dulce si stafide delicioasa. Pofta Buna!