Placinte Poale In Brau - Retete Pentru Lasata Secului
- 750 g de faina alba
- 4 oua
- 500 g de branza dulce
- 150 g de zahar
- 1 pahar de lapte
- 1 ceasca de ulei
- 25 g de drojdie
- 100 g de stafide
- 1 lamaie
- 1 lingurita de esenta de rom
- 1 lingurita de sare
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un vas se amesteca bine faina cu
sarea si drojdia topita cu putin zahar sau apa calduta. Se adauga uleiul, 100 g de zahar, laptele, 2 oua si jumatate din coaja de lamaie rasa. In amestecul obtinut se adauga
faina si se amesteca bine pana cand obtinem un
aluat elastic. Aluatul trebuie framantat bine cateva minute,
apoi se pune intr-un loc calduros la crescut pana cand isi dubleaza volumul. Presaram
blatul cu faina sau ulei si intindem aluatul de placinta pana se obtine o foaie de grosimea unui
deget. Taiem foaia de aluat in bucati patrate de 10- 15 cm.
Pentru compozitie se pun intr-un vas si se amesteca, branza de vaci dulce, un ou, 50 g de zahar, cealalta jumatate de coaja de lamaie. Stafidele le punem putin intr-o ceasca cu putina apa si esenta de rom. Punem cate o lingura de umplutura in fiecare patrat de aluat, adaugam cateva stafide scurse, apoi impaturim fiecare colt ca pe un plic. La fiecare colt apasam usor cu degetul, apoi procedam la fel cu noile colturi formate. Punem intr-o tava cu hartie de copt placintele cu spatiu de 1 cm intre ele, apoi mai lasam la crescut in tava inca 10 minute. Batem un ou si ungem placintele deasupra, incingem cuptorul si coacem la foc mediu 30 de minute. Dupa ce s-au rumenit le pudram cu zahar pudra. Placinte poale-n brau, o reteta de placinta cu branza dulce delicioasa.
Pentru compozitie se pun intr-un vas si se amesteca, branza de vaci dulce, un ou, 50 g de zahar, cealalta jumatate de coaja de lamaie. Stafidele le punem putin intr-o ceasca cu putina apa si esenta de rom. Punem cate o lingura de umplutura in fiecare patrat de aluat, adaugam cateva stafide scurse, apoi impaturim fiecare colt ca pe un plic. La fiecare colt apasam usor cu degetul, apoi procedam la fel cu noile colturi formate. Punem intr-o tava cu hartie de copt placintele cu spatiu de 1 cm intre ele, apoi mai lasam la crescut in tava inca 10 minute. Batem un ou si ungem placintele deasupra, incingem cuptorul si coacem la foc mediu 30 de minute. Dupa ce s-au rumenit le pudram cu zahar pudra. Placinte poale-n brau, o reteta de placinta cu branza dulce delicioasa.
Arata minunat... Si ce pofta mi-ai facut... Trebuie neaparat sa incerc si eu! Multumesc pt reteta :) O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergere