Muraturi Asortate In Otet Retete Salata De Cruditati Pentru Iarna Reteta De Casa
Ingrediente muraturi asortate pentru iarna
-2,5kg gogonele-1,5kg gogosari
-1kg morcovi
-1kg telina radacina si frunze
-1,5 cana otet (375ml)
-1 cana zahar (250g)
-1 lingura sare
-100 ml de ulei
-1 pliculet conservant (pt. 5-7kg)
Mod de preparare muraturi asortate
Reteta de muraturi este pentru 4 borcane de 1,70kg. Legumele proaspete se curata, se spala bine sub jet de apa rece si se taie cat mai diferit ca sa arate mai
aspectos. Morcovul se taie rondele, telina radacina se taie cubulete, gogonelele si gogosarii se taie pe lung (fideluta), frunzele de telina cu tot
cu tulpina se taie mic. Toate legumele taiate se amesteca usor intr-un vas
incapator.
Intr-o craticioara se incalzeste putin
otetul de 9 grade pe foc, se adauga conservantul si se dizolva foarte bine. Conservantul se
calculeaza in functie de cantitatea de legume folosite. Dupa ce conservantul
este dizolvat se adauga zaharul, sarea si uleiul. Se amesteca bine compozitia
pana cand zaharul si sarea s-au topit. Compozitia de otet se toarna peste legume si se lasa 2-3
ore sa-si lase zeama, amestecand periodic.
Se asaza frumos amestecul de legume in
borcane si se completeaza cu zeama cu otet rezultata. Borcanele cu muraturi asortate se inchid si se
pastreaza in camara, intr-un loc racoros si ferit de razele soarelui. Salata de muraturi asortate, o reteta
speciala de muraturi pentru iarna cu un gust si un aspect deosebit. Salata de cruditati pentru iarna, o reteta inedita de
murături pentru iarnă, interesanta si gustoasa, simplu si usor de preparat, nelipsita din orice gospodarie.
O bogatie de culori, arome si gusturi intr-o salata minunata de cruditati! Foarte buna reteta!
RăspundețiȘtergere