Muraturi Asortate In Otet - Salata De Cruditati Pentru Iarna
Ingrediente:
- 2,5 kg de gogonele
- 1,5 kg de gogosari
- 1 kg de morcovi
- 1 kg de telina (radacina si
frunze)
- 1,5 cana de otet (375 ml)
- 1 cana de zahar (250 g)
- 1 lingura de sare
- 100 ml de ulei
- 1 pliculet de conservant (pt. 5-7
kg)
Mod de
preparare:
Reteta de muraturi este pentru 4 borcane de 1,70 kg. Legumele proaspete se curata, se spala
foarte bine sub jet de apa si se taie cat mai diferit ca sa arate mai
aspectuos. Morcovul se taie rondele, telina radacina se taie cubulete,
gogonelele si gogosarii se taie pe lung (fideluta), frunzele de telina cu tot
cu tulpina se taie mic. Toate legumele taiate se amesteca usor intr-un vas
incapator fara sa se farame.
Intr-o craticioara se incalzeste putin
otetul de 9 grade pe foc si se dizolva conservantul foarte bine. Conservantul se
calculeaza in functie de cantitatea de legume folosite. Dupa ce conservantul
este dizolvat se adauga zaharul, sarea si uleiul. Se amesteca bine compozitia
pana cand zaharul si sarea s-au topit. Compozitia de otet se toarna peste legume si se lasa 2-3
ore sa-si lase zeama, amestecand usor din cand in cand.
Se asaza frumos amestecul de legume in
borcane si se completeaza cu zeama cu otet rezultata. Borcanele cu muraturi asortate se inchid si se
pastreaza in camara, intr-un loc racoros si intunecos. Salata de muraturi asortate, o reteta
speciala de muraturi pentru iarna cu un gust si un aspect deosebit. Salata de cruditati pentru iarna, o reteta inedita de
muraturi pentru iarna, interesanta si gustoasa, usor de preparat, nelipsita din orice gospodarie.
O bogatie de culori, arome si gusturi intr-o salata minunata de cruditati! Foarte buna reteta!
RăspundețiȘtergere