Ciorba de urzici de post reteta

Ciorba De Urzici Cu Legume Si Bors Reteta De Post Retete Mancare De Casa


Ciorba de urzici cu legume si bors reteta de post vegana retete de mancare ciorbe si borsuri de casa,

Ciorba de urzi reteta de post, reteta ciorba de urzici cu legume acrita cu bors, reteta ciorba sau bors de urzici rapid gatit romaneste ca la mama acasa, retete mancare de post pe baza de legume si urzici proaspete.

Ingrediente ciorba de urzici de post

-500g urzici proaspete
-400g conserva de rosii cuburi in suc de rosii
-30ml ulei
-2 litri apa
-2 fire ceapa verde
-2 fire usturoi verde
-5 catei de usturoi
-4 cartofi potriviti
-1 litru bors acru de casa
-1 ceapa mare
-1 morcov
-1 ardei capia rosu
-1 felie telina radacina
-1 lingura plina orez
-1 lingurita plina sare
-1 lingurita leustean uscat
-1/2 lingurita piper negru macinat
-1/2 lingurita boia de ardei dulce
-1/4 legatura marar si patrunjel verde
-mamaliga vartoasa pentru servit
-ardei iute murat de casa pentru servit

Mod de preparare ciorba de urzici

Cum se face ciorba de urzici urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,

-cum se procedeaza, borsul se pune separat la fiert, urzicile se aleg si spala foarte bine in mai multe ape pana raman perfect curate, ceapa se taie marunt, ardeiul, morcovul si telina se taie cubulete, cartofii se taie cuburi potrivit de mari, ceapa si usturoiul verde se taie rondele subtiri, cateii de usturoi se taie marunt, verdeata se toaca marunt,
-intr-o craticioara incapatoare se caleste la inceput ceapa uscata in putin ulei incins pana devine sticloasa, se adauga usturoiul uscat si dupa 1 minut se pun cartofii, telina, morcovul si ardeiul si se calesc impreuna 2 minute, se adauga orezul, sarea, condimentele si plantele aromatice dupa gust, ceapa si usturoiul verde, conserva de rosii, se amesteca 1 minut pe foc apoi se completeaza cu 2 litri de apa calda,
-se fierb legumele inabusit 10 minute apoi se pune borsul iar cand incepe sa fiarba se pun urzicile, se continua fierberea inca maxim 10 minute, se opreste focul si se presara deasupra verdeata, se acopera cratita cu capac pentru 5 minute, apoi se poate servi atat calda cat si rece, merge cu mamaliguta si ardei iute murat, pofta buna!
Ciorba de urzici cu legume si bors reteta de post vegana retete de mancare ciorbe si borsuri de casa,

Ciorba de urzici cu legume si bors reteta de post vegana retete de mancare ciorbe si borsuri de casa,

Miere cu nuca si canepa reteta

Tratament Natural Pentru Inaima Colesterol Si imunitate Reteta De Casa Cu Miere Nuca Si Canepa


Tratament 100% natural pentru inima colesterol si imunitate reteta de casa cu miere de albine miez de nuca si seminte de canepa retete leacuri bio,

Tratament 100% natural pentru inima, colesterol si imunitate, scade si regleaza colesterolul, protejaza inima, intareste imunitatea, reteta miere de albine cu miez de nuca si seminte de canepa pentru o inima sanatoasa si o imunitate de fier, medicament naturist facut acasa pe baza de miere de albine naturala, seminte de canepa si mieji de nuci, retete leacuri naturale pentru sanatate, sanatatea inimii, intarirea inimii, inima si circulatie, reglarea colesterolului, cresterea imunitatii, tonic si energizant, totul de la natura!

Ingrediente bio

-800g miere de albine poliflora
-200g miez de nuca crud
-200g seminte de canepa decorticate

Mod de preparare miere cu nuca si canepa

Cum se face miere de albine cu miez de nuca si seminte de canepa urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,

-cum se procedeaza, se macina miezul de nuca si semintele de canepa dupa preferinta grosier sau fin, dupa care se amesteca in miere, in fiecare dimineata se beau doua cani de apa apoi se consuma o lingura din acest preparat, timp de 30 zile, primavara si toamna, de preferat in timpul celor doua posturi mari, cu restrictii la dulciuri, prajeli, grasimi, alcool, se pastreaza dupa preferinta la frigider sau la temperatura camerei, mie imi place de la frigider deoarece se intareste, la temperatura camerei ramane moale, multa sanatate!
Tratament 100% natural pentru inima colesterol si imunitate reteta de casa cu miere de albine miez de nuca si seminte de canepa retete leacuri bio,

Miere de albine, consumata cu atentie este unul dintre cele mai sanatoase produse alimentare, un aliment complet, hranitor, dulce si caloric, inlocuitor al zaharului, sursa naturala de energie, carbohidrati, fructoza, glucoza, maltoza, zaharoza, antioxidanti importanti, acizi organici, compusi fenolici, flavonoide, nu contine fibre, grasimi si proteine, are efect antibacterian intern si extern, este antifungica, stimuleaza sistemul imunitar, reduce riscul de boli cardiovasculare, diferite infectii, afectiuni gastrointestinale, ingrijirea tenului, amelioreaza tusea si raceala, copii sub 1 an nu trebuie sa consume miere risc de botulism, 100g miere are 300 calorii si 70g glucide, 1 lingura de miere 21g contine 64 calorii si 17g glucide, 82g carbohidrati, 0,3g proteine, 52mg potasiu, 6mg calciu, 2mg magneziu, 0,5mg vitamina C, 4mg sodiu, 0,4mg fier, are proprietati antibacteriene si lupta impotriva infectiilor, ajuta la vindecarea ranilor si ulceratiilor, amelioreaza alergiile, tusea si durerile de gat, intareste sistemul imunitar, intareste sistemul digestiv, utilizata si in industria cosmetica, dar si in bucatarie, este un desert, etc.
Miez de nuca, nutritive si grase, un aliment sanatos, sursa importanta de grasimi sanatoase, vitamine din complexul B, vitamina A, calciu de calitate, minerale, proteine, fibre, steroli, antioxidanti, lecitina, Omega-3, melatonina, acizi grasi polinesaturati, consumate zilnic previn imbatranirea precoce si te mentine sanatos si activ, mentine sistemul nervos sanatos si imbunatateste memoria, mentine oasele sanatoase, amelioreaza artrita, astmul, eczema, mentine tensiunea arteriala redusa, reduce colesterolul rau, combate stresul si insomnia, 100g contine 654 kilocalorii, 13,7g carbohidrati, 65,2g grasimi, 15,2g proteine, 6,7g fibre, 0,34mg tiamina, 0,53mg piridoxina, 2,7μg vitamina K, 20,83mg vitamina E, 441mg potasiu, 158mg magneziu, 98mg calciu, sustin sanatatea inimii, regleaza colesterolul, imbunatatesc metabolismul si sustin dietele de slabire, intaresc densitatea osoasa, sustin functiile neuronale, au proprietati antioxidante, imbunatatesc functia digestiva, ideale pentru femeile insarcinate, sustin sanatatea pielii, potenta, etc.
Seminte de canepa, unul dintre cele mai nutritive alimente, o sursa ideala de energie, nu contine gluten, continut ridicat de proteina completa, toti cei 21 aminoacizii esentiali cunoscuti si cei 8 aminoacizi pe care organismul nu ii produce, lizina, leucina, fenilalanina, metionina, triptofanul, valina, acizi grasi nesaturati esentiali Omega 3, Omega 6, Omega 9, vitamine, A, C, D, E, B6, K, minerale, zinc, calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu, cupru, mangan, antioxidanti, carbohidrati, fibre solubile si insolubile, 100g are 567 calorii, 30% proteine, 42% grasimi, 15% carbohidrati, contin 20% fibre solubile care mentin intestinul sanatos si reduc nivelul de zahar si colesterol din sange, contin 80% fibre insolubile care elimina toxinele din organism, reduce riscul de accidente vasculare, bun pentru diabetici, beneficii asupra sistemului imunitar, digestiei si tranzitului intestinal, activitatii cerebrale si memoriei, echilibrului hormonal, asupra articulatiior, stresului si oboselii, functionarea normala a membranelor celulare, muschilor, sistemului nervos, sistemului psihologic, intretinerea oaselor si dintilor, sintetizarea normala a proteinei, intretinerea pielii, inlaturarea oboselii, etc.