11 ianuarie 2017

Tocanita de rata

Retete Tocanita Din Carne De Rata Cu Ceapa Si Bulion La Ceaun Reteta Traditionala De Casa


Tocanita de rata reteta,

Cum se face tocanita de rata. O reteta simpla si gustoasa este tocanita de rata cu ceapa si bulion, o mancare romaneasca traditionala din carne de rata pe care eu o gatesc obligatoriu la ceaun ori de cate ori am ocazia dupa reteta parintilor si a bunicilor mei. Iar pentru un gust mai special o sa folosesc untura de rata si multe arome, iar tocanita de ceapa cu rata o sa fie minunata.

Ingrediente tocanita de rata
-carne de rata tanara (pulpe, aripi, piept)
-7 cepe mari
-4 ardei capia
-1 morcov
-2 linguri ulei
-3 linguri pasta de tomate
-500ml apa (2 cani) 
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita piper macinat sau boabe
-½ lingurita cimbru uscat
-1 frunza de dafin
-1 lingurita patrunjel uscat
-2 lingurite marar uscat


Legume pentru gatit reteta,

Raţă reteta,

Mod de preparare tocanita de ceapa cu carne de rata
Cum se face o tocanita de casa reusita. Dupa ce am am portionat rata si am oprit bucatile de carne de raţă pentru tocaniţă, luam cateva bucati de piele cu grasime de la tartita, piept sau copane si le taiem bucatele, pentru untura si jumarile de rata.
Carne de raţă reteta,

Punem 1-2 linguri de ulei la incins intr-un ceaun si topim grasimea de raţă, iar cand grasimea este prajita si are aspectul jumarilor le scoatem si le servim imediat cat sunt calde presarate cu putina sare. Punem in untura formata carnea la prajit, picuram din cand in cand putina apa si o inabusim bine, apoi la final o rumenim putin fara capac.
Carne de rata la ceaun reteta,

Carne de rata prajita la ceaun reteta,

In acest timp curatam si taiem legumele, ceapa o taiem julien, ardeii fideluta, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Daca avem verdeata proaspata o tocam marunt, dar la nevoie sunt bune si plante aromatice uscate.
Ingrediente tocanita de rata reteta,

Scoatem bucatile de carne prajita de rata intr-un castron, mai scoatem din grasime daca este prea multa si punem pentru inceput ceapa la calit.
Carne de rata prajita reteta,

Ceapa calita la ceaun reteta,

Adaugam 1 lingurita de sare si calim ceapa pana devine sticloasa, apoi punem morcovul si ardeiul, iar dupa 5 minute adaugam bulionul si apa.
Legume calite la ceaun reteta,

Preparare tocanita de ceapa reteta,

Cand mancarea incepe sa fiarba adaugam carnea de rata prajita si condimentele dupa gust, mai adaugam apa daca mai este nevoie tinand cont ca mancarea mai trebuie sa fiarba aproximativ 30 minute si sa scada in acelasi timp.
Preparare tocanita de rata reteta,

Preparare tocanita din carne de rata reteta,

Fierbem mancarea 15 minute la foc mic cu capac, apoi descoperita ca sa scada si sa se formeze un sos legat si tare gustos inca 15 minute. La final potrivim gustul de sare, adaugam verdeata si oprim focul. Servim tocanita de rata calda cu mamaliguta si gogosari sau castraveti murati.
Tocanita de rata sau tocana de rata, o mancare romaneasca cu carne de rata crescuta in gospadarii, un preparat culinar gustos, sanatos si foarte bun care merge foarte bine langa o mamaliguta aburinda, un vin bun rosu si toti cei dragi alaturi. Alte retete cu ratarata pe varzarata cu portocalepiept de rata cu prunepiept de rata cu varza rosieciulama de rataciorba de ratajumari de ratapulpe de rata cu varza dulcePofta Buna! 
Tocanita de casa reteta,

Tocanita de ceapa reteta,

Tocana de rata reteta,

Tocaniţă de raţă reteta,

3 comentarii: