Spaghete siciliene fara tigaie reteta

Spaghete Siciliene Cu Gorgonzola Si Usturoi Reteta Italiana Fara Tigaie



Vrei o masa delicioasa, gata in mai putin de 15 minute, cu minimum de efort si maximum de gust? Aceasta reteta de spaghete siciliene cu gorgonzola si usturoi e exact ce cauti! Inspirata din bucataria italiana autentica, se prepara direct in oala in care fierb pastele - fara tigaie, fara murdarie inutila. Combinatia de branza gorgonzola, usturoi si ulei de masline creeaza un sos fin, intens si perfect echilibrat.

 

Ingrediente spaghete siciliene

-250 g spaghete
-2 linguri ulei de masline extravirgin
-4 catei de usturoi (15 g)
-2 crengute patrunjel proaspat
-1 polonic apa de la paste
-1/2 lingurita sare pentru paste
-70 g branza gorgonzola
 

Mod de preparare paste siciliene

Fierbe spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, pastrand 100 ml din apa in care au fiert.
Intre timp, zdrobeste usturoiul si adauga-l direct in uleiul de masline.
Cand pastele sunt gata, scurge-le si pune-le inapoi in oala.
Adauga gorgonzola taiata cubulete, uleiul infuzat cu usturoi si o parte din apa fierbinte pastrata. Amesteca bine pana se formeaza un sos cremos.
Potriveste de sare si piper, adauga verdeata si serveste imediat.
Reteta video este si pe YouTube aici.

Avocado picant cu ardei iute reteta

Reteta Avocado Picant Cu Ardei Iute Retete Mic Dejun Sanatos


Reteta avocado cu ardei iute retete guacamole picant facut acasa in 5 minute,

Avocado este vedeta incontestabila a bucatariei moderne - cremos, nutritiv si extrem de versatil. Dar ce-ar fi sa-l scoatem putin din zona clasica si sa-i dam un strop de foc? Astazi iti propun o reteta simpla, rapida si plina de personalitate: avocado cu ardei iute, o combinatie indrazneata care aduce echilibru perfect intre cremozitate si iuteala. Ideala pentru micul dejun, ca gustare sau chiar ca baza pentru un brunch cu prieteni. 


Aceasta reteta este un deliciu fresh si picant, potrivita pentru cei care iubesc aromele contrastante. Avocado-ul bine copt imbratisaza iuteala ardeiului, completat de o nota acida de lime si un praf discret de sare. Se poate savura ca atare, pe paine prajita, sau alaturi de oua ochiuri ori legume coapte. Este si o optiune vegana si keto-friendly! 


Ingrediente avocado picant

-2 avocado bine copt
-4 rosii cherry
-2 catei de usturoi
-1 ceapa rosie mica
-1 ardei iute rosu
-1 lingura ulei de masline
-1 lingura zeama de lamaie
-1 praf de sare si piper dupa gust
-paine prajita / crackers pentru servire

Mod de preparare guacamole picant

-Taie avocado-ul pe jumatate, scoate samburele si extrage pulpa cu o lingura.
-Pasează pulpa de avocado intr-un bol cu furculita - pastreaza o textura usor grunjoasa pentru un efect mai natural.
-Toacă fin ardeiul iute (poti indeparta semintele daca vrei o iuteala mai moderata) si adauga-l peste avocado.
-Procedeaza la fel si cu ceapa si rosiile cherry.
-Adauga zeama de lime, un strop de ulei de masline, sare si piper dupa gust., apoi amesteca bine.
-Presara putin patrunjel proaspat deasupra pentru o nota de prospetime.
-Serveste imediat pe paine prajita sau ca dip pentru legume.
-Urmareste si pe YouTube reteta video aici.


De ce sa incerci aceasta reteta

Aceasta reteta este dovada ca simplitatea poate fi spectaculoasa. Avocado-ul aduce beneficii nutritionale de excepție - grasimi sanatoase, fibre, vitamine - iar ardeiul iute stimuleaza metabolismul si da un boost de energie. E rapida, usor de personalizat si perfecta pentru oricine cauta o gustare sanatoasa, dar cu personalitate. In plus, este o idee grozava pentru cei care vor sa-si surprinda papilele gustative cu ceva nou, dar fara eforturi majore.