Retete Culinare Supa De Peste Cu
Legume Reteta De Casa Traditionala
Un preparat culinar traditional
din bucataria dobrogeana este urmatoarea reteta de supa de peste, ciorba de
peste sau bors de peste. Este atat de bun, gustos si sanatos incat il poti manca
oricand, chiar si zilnic! Eu am gatit o supa de caras pentru 30 noiembrie cu ocazia Sfantului Apostol Andrei Ocrotitorul Romaniei si am acrit-o cu otet. Cum se face supa de peste urmareste reteta mea simpla
si usoara, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru patru portii de supă de pește.
Ingrediente supa de peste
traditionala
-1 caras mare proaspat (1kg)
-1 ceapa medie
-1 morcov tanar
-½ ardei kapia rosu
-½ ardei gras galben
-1 felie de telina radacina
-1,5l apa
-1 lingurita sare grunjoasa
-¼ legatura patrunjel verde
Mod de preparare supa de peste cu
legume
-pestele se curata de solzi,
intestine si branhii, apoi se spala cu apa rece si se scurge,
-se portioneaza pestele, se taie
capul, coada si trunchiul in 2-3 bucati, apoi se presara cu sare atat in interior cat si la
exterior,
-se lasa bucatile de peste deoparte sa
intre sarea in el timp de jumatate de ora, timp in care se pregatesc celelate ingrediente,
-ceapa se curata si se taie
marunt,
-morcovul, ardeii si telina se curata
si se taie bucati potrivit de mari,
-intr-o cratita de ciorba se pune
apa la fiert in care se pun toate legumele,
-se presara putina sare si se
fierb legumele timp de 15 minute, sau pana cand toate legumele sunt fierte,
-se adauga bucatile de caras si
se continua fierberea inca cinci minute, fara a se amesteca si farama pestele,
-dupa acest timp se potriveste
gustul de sare, se adauga patrunjelul proaspat asa cum este intreg, se opreste
focul si se lasa timp de cinci minute cratita acoperita cu capac,
-se serveste supa de peste calda ornata
cu verdeata tocata marunt, se asaza pe farfurii bucati de peste si legume si se
completeaza cu supa de peste,
-supa merge servita cu un ardei
iute si bineinteles acrita cu otet sau zeama de lamaie pentru pretentiosi si mofturosi.
Alte retete traditionale
romanesti, retete supe si ciorbe aici, retete de peste si preparate din peste
aici, pofta buna!
Retete Culinare Friptura De Miel
Din Cotlete Si Cartofi La Cuptor Reteta De Casa Traditionala
Friptura de miel din cotlete
rumene la exterior si moi si suculente la interior, servite langa niste cartofi
deliciosi crocanti la exterior si moi si pufosi la interior, un preparat culinar
traditional romanesc pentru masa de Paște dar si pentru o friptura de weekend
servita langa familie si prieteni. Costite de miel cu cartofi la cuptor, un fel
de mancare imposibil sa nu-ti placa. Cum se fac cotletele de miel urmareste
reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru doua
portii de friptură.
Ingrediente friptura de miel cu
cartofi la cuptor
-6 cotlete de miel
-2 cartofi mari
-100ml ulei
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-1 lingurita otet
Mod de preparare cotlete de miel
cu cartofi la cuptor
-cotletele se condimenteaza dupa
gust cu sare grunjoasa, piper negru macinat si usturoi granulat,
-se pun cotletele deoparte sa intre aromele in ele si se pregatesc cartofii,
-cartofii se curata de coaja si
se taie cuburi potrivit de mari,
-se pun cuburile de cartofi
intr-o craticioara si se adauga putina apa doar cat sa-i acopere,
-se adauga jumatate lingurita de
sare si o lingurita de otet si se fierb acoperiti cu capac la foc potrivit timp
de cinci minute,
-dupa acest timp se scopt cu o
paleta si se ung cu putin ulei,
-se tapeteaza o tava cu hartie de
copt, se asaza cartofii pe un singur rand, se presara putina sare si piper peste ei si se dau la cuptor pentru 15 minute
la 250 grade celsius, sau pana cand se rumenesc frumos la exterior,
-in acest timp se prajesc foarte
putin cotletele de miel doar cat sa li se inchida porii,
-se pun cotletele la prajit
intr-o tigaie cu putin ulei bine incins si se tin cate doua minute pe fiecare parte doar pana
cand prind putina culoare,
-se scot intr-o tava si se
dau la cuptor pentru 5-10 minute la 250 grade celsius, pana prind o culoare
frumoasa dar fara a le usca,
-cand sunt gata se asaza pe
farfurii alaturi de cartofi si se servesc calde cu paine proaspata, salata sau
muraturile preferate si bineinteles o bautura buna.
Alte retete traditionale, retete
de fripturi si gratare aici, retete de Pasti aici, mancaruri cu carne aici, retete cu carne de miel aici, pofta buna!