Google+

14 martie 2013

Branzoaice Retete Langosi cu branza

Retete Culinare Branzoaice Sau Langosi Cu Branza Reteta De Casa Traditionala


Branzoaice reteta,
Ingrediente branzoaice cu branza
-700g faina alba
-1 cana apa
-35g drojdie
-1 lingurita zahar tos
-1 lingurita sare grunjoasa
-200g branza telemea
-1-2 oua
-200ml ulei pentru prajit

Mod de preparare branzoaice cu branza si oua
Se dizolva drojdia cu putin zahar sau apa calduta. Se pune faina intr-un vas, se face o gropita la mijloc si se asaza drojdia dizolvata in ea. Se acopera cu putina faina si se lasa la crescut pana cand aceasta creste. Se adauga in faina sare, un pic de ulei si apa calduta, se amesteca bine si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc calduros. Dupa ce a crescut, se taie aluatul in bucati, se modeleaza niste bile care se lasa la crescut pe blatul de lucru presarat cu faina.
Intr-un castron se rade branza si se amesteca cu oul batut. Dupa ce si-au marit volumul bilele din aluat, se intind cu vergeaua usor, se adauga o lingura din branza cu ou la mijloc, se aduc marginile deasupra ca sa se lipeasca una de alta formandu-se astfel o branzoaica. Se apasa marginile cu furculita ca sa se lipeasca bine si sa nu se desprinda in timpul prajirii. Branzoaicele obtinute se mai lasa la crescut 10 minute pe blatul presarat cu faina.
Se pune o tigaie cu ulei la incins, se scutura branzoaicele de surprusul de faina si se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc pe ambele parti. Branzoaice de casa, o reteta de branzoaice pufoase umplute cu branza, o gustare pe care o mananci oricand cu placere. Se servesc calde dar sunt foarte bune si reci. Se pot unge cu gem si se pot servi cu o cana de lapte cald sau iaurt. 
Pofta Buna!

Aluat de branzoaice reteta,

Branzoaice preparare reteta,

Branzoaice de casa preparare reteta,

Branzoaice cu branza preparare reteta,

Branzoaice la tigaie reteta,

Langosi reteta,

Branzoaice de casa reteta,

Langosi cu branza reteta,

Branzoaice cu branza reteta,

Branzoaice reteta,

Branzoaice sau langosi reteta,

Un comentariu:

  1. Necesita mai multa atentie si rabdare la prepararea lor, dar merita!Sunt foarte bune si apetisante!

    RăspundețiȘtergere