Google+

4 februarie 2017

Cotlete de miel la gratar

retete mancare friptura de miel la gratar si cartofi copti cu rozmarin,

O reţetă pentru grătar sau grill din carne de miel foarte gustoasă este reţeta de cotlete marinate fripte la grătar. Friptura de miel la grătar se serveşte simplă sau cu o garnitură de cartofi sau alte legume coapte, prăjite sau nature, piure sau orez, salate de sezon, sos de fructe sau de rosii cherry coapte. 
Preparatul este simplu, necesită doar mai mult timp pentru marinare si foarte putin timp pentru frigere. Dacă vrei reţete de miel, retete gratar, idei pentru grătar şi idei meniu grătar, atunci incearcă această retetă usoara. 

Ingrediente 
  • 8 cotlete de miel proaspete 
  • 2 crenguţe rozmarin proaspăt 
  • 1 crenguţă cimbru proaspăt 
  • 3 linguri ulei de măsline 
  • 1 lamâie mare 
  • 3 căţei de usturoi 
  • ½ linguriţă sare grunjoasă 
  • 1 linguriţă piper măcinat 
retete pentru gratar sau grill cu carne de miel,

Mod de preparare 
Cum se face grătar de miel. In primul rând se prepară marinata pentru grătar, se amestecă intr-un vas ulei de măsline, usturoi tăiat rondele sau zdrobit, zeamă de lamâie, sare si piper, frunze de rozmarin si cimbru verde. Se pune carnea şi se amesteca bine in sosul de marinată format, se acoperă vasul cu folie şi se păstrează la rece minim 2 ore. 
retete marinata pentru carne la gratar sau grill,

retete carne de miel la marinat pentru gratar sau grill,

retete carne la marinat pentru gratar si grill,

Ce vin se bea la grătar. Trebuie sa ţinem cont că la un grătar reuşit o mare contribuţie îl are şi băutura servită alături, aşa că înainte de grătar ne asigurăm că avem la rece un vin roşu uşor sau un vin vechi care trebuie servit când are temperatura de 14 grade cel usor si 18 grade cel vechi. 
retete vin rosu de butuc pentru friptura de carne la gratar,

Se incinge un grătar sau o tigaie grill, se freacă bine grătarul cu o bucată de grăsime, apoi se pun bucăţile de miel marinat la fript pe grătar aproximativ 10 minute, 5 minute pe o parte si încă 5 minute pe cealaltă parte. Pe timpul frigerii se mai ung cotletele de miel cu sos din marinată rămas, iar când sunt gata se servesc imediat cât sunt fierbinţi. Mie îmi plac mai rumenite dar se pot face şi mai puţin rumene. 
retete carne la marinat pentru fripturi gratare si grill,

retete de mancare cotlete de miel marinate la gratar,

retete de mancare cotlete de miel marinate la grill,

Grătar de miel, o friptură delicioasă dintr-o carne gustoasă si suculentă care merge de minune preparată la grătar. Cotlete la grătar, gustoase, foarte fragede si aromate preparate pentru masa de Paşte sau pentru un weekend reuşit care fac deliciul tuturor lângă o garnitură de cartofi cu rozmarin si un vin bun rosu, o reuşită sigură pentru o masa excelenta. 
Pofta Buna! 
retete friptura din cotlet de miel marinat fript la gratar,

retete cotlete de miel marinate preparate la gratar si grill,

retete mancare friptura de miel cu cartofi preparata la gratar si grill,

retete mancare Pasti cotlete de miel marinate fripte la gratar cu cartofi si rozmarin,

Un comentariu: