Peste umplut la cuptor reteta

Peste Caras Umplut La Cuptor Reteta Pescareasca Cu Sos De Smantana Retete Mancare


Peste umplut la cuptor reteta cu branza tofu usturoi ceapa vin marar si patrunjel servit cu sos de smantana si lamaie retete mancare pescareasca,

Reteta peste umplut la cuptor, un peste minunat si foarte gustos umplut cu branza tofu, ceapa si usturoi verde, marar si patrunjel proaspat, ulei de masline si smantana vegetala bio, gatit la cuptor in sos de vin si servit ca atare cu sos propriu din tava sau cu un sos foarte bun de smatana cu usturoi si verdeturi, reteta mancare de peste pescareasca din bucataria dobrogeana preparata simplu si usor si acasa in bucatarie, retete mancaruri traditionale romanesti pe baza de peste si legume, idei de umpluturi pentru peste, dezlegare la peste, peste gatit de Buna Vestire pe 25 Martie, ingredientele sunt pentru 1-2 portii de pește, eu am ales un peste caras mare pentru dulceata lui, dar este bun si un crap, pastrav, etc.

Peste umplut la cuptor reteta cu branza tofu usturoi ceapa vin marar si patrunjel servit cu sos de smantana si lamaie retete mancare pescareasca,

Peste umplut la cuptor reteta cu branza tofu usturoi ceapa vin marar si patrunjel servit cu sos de smantana si lamaie retete mancare pescareasca,
Peste umplut la cuptor reteta cu branza tofu usturoi ceapa vin marar si patrunjel servit cu sos de smantana si lamaie retete mancare pescareasca,


Ingrediente peste la cuptor

-1 peste caras mare de 1,5kg
-1/2 lingurita sare
-1/2 lingurita piper macinat
-200ml vin alb demisec
-2 linguri ulei
-1 lamaie

Ingrediente umplutura pentru peste

-100g branza tofu afumata
-50ml smantana vegetata bio din soia si cocos
-30ml ulei de masline extravirgin
-2 fire ceapa verde
-2 fire usturoi verde
-2 catei de usturoi
-2 crengute marar verde
-2 crengute patrunjel verde
-1/2 lingurita sare
-1/2 lingurita piper macinat

Ingrediente sos de smantana

-2 linguri ulei de masline
-2 catei de usturoi
-150ml smantana vegetata bio din soia si cocos
-1 crenguta patrunjel verde
-1 crenguta marar verde
-1 lingurita zeama de lamaie
-1/4 lingurita sare
-1/4 lingurita piper macinat

Mod de preparare peste umplut la cuptor

Cum se face pestele uplut la cuptor urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-pestele se curata de solzi, intestine si branhii, se spala bine cu apa rece si se scurge, se tamponeaza cu servetele, se cresteaza usor pe ambele parti apoi se presara cu sare si piper atat la exterior cat si la interior, se unge cu putin ulei si se asaza intr-o tava de cuptor unde se lasa 30 minute sa prinda gust si aroma cat timp se pregateste umplutura pentru peste,
-intr-un castron se amesteca branza tofu taiata cubulete, ceapa si usturoiul verde taiate rondele subtiri, cateii de usturoi taiati marunt, mararul si patrunjelul taiate marunt, uleiul de masline si smantana vegetala, sare si piper dupa gust,
-se amesteca bine compozitia si se umple cu ea burta pestelui, se prinde burta pestelui cu o scobitoare, se orneaza pestele cu felii de lamaie, de jur imprejur se pune vinul alb si se da tava la cuptor pentru 60 minute la 180 grade celsius, la final se creste temperatura pentru 10 minute la 200 grade celsius pentru a se rumeni frumos,

Peste umplut la cuptor reteta cu branza tofu usturoi ceapa sos de vin marar si patrunjel retete mancare pescareasca,

-cat timp pestele este la cuptor se pregateste sosul de smantana astfel, se incinge putin ulei si se prajeste usturoiul taiat marunt 30 secunde, se pune smantana de gatit, sare si piper dupa gust si se continua fierberea 2-3 minute, la final se adauga verdeata taiata marunt si putina zeama de lamaie,
-cand pestele este gata se asaza pe un platou, se toarna deasupra sosul din tava care a scazut aproape de tot si se serveste cu sos de smatana, merge cu mamaliga sau paine de casa proaspata si o bautura rece si buna alaturi, pofta buna!
Peste umplut la cuptor reteta cu branza tofu usturoi ceapa vin marar si patrunjel servit cu sos de smantana si lamaie retete mancare pescareasca,

Peste umplut la cuptor reteta cu branza tofu usturoi ceapa vin marar si patrunjel servit cu sos de smantana si lamaie retete mancare pescareasca,

Peste umplut la cuptor reteta cu branza tofu usturoi ceapa vin marar si patrunjel servit cu sos de smantana si lamaie retete mancare pescareasca,

Clatite cu fineti si frisca reteta

Reteta Clatite Pufoase Cu Fineti Si Frisca Retete Desert Si Mic Dejun


Reteta clatite romanesti subtiri foarte pufoase si gustoase umplute cu fineti frisca si sos de ciocolata retete desert de casa,

Clatite romanesti ca la mama acasa, reteta clatite cu fineti si frisca, reteta desert rapid din clatite cu ciocolata si frisca, retete deserturi de casa super bune adorate de copii si de adulti, retete traditionale romanesti, ingredientele sunt pentru 20 clatite subtiri, foarte pufoase si gustoase, mult mai bune ca la cofetarie sau clatitarie.

Reteta clatite romanesti subtiri foarte pufoase si gustoase umplute cu fineti frisca si sos de ciocolata retete desert de casa,

Ce este clatita romaneasca, este un preparat culinar obtinut prin coacerea la tigaie in foarte putin ulei a unei foi subtiri de aluat facut din faina de grau, oua, lapte, apa si sare, au forma rotunda, sunt rulate, pliate sau impachetate, umplute cu dulceata, marmelada, gem, ciocolata, inghetata, branza dulce sau urda, branza sarata, carne, legume, servite ca desert sau gustare.

Reteta clatite traditionale romanesti foarte subtiri super pufoase si gustoase retete desert de casa,

Ingrediente clatite cu fineti si frisca

-600g faina alba
-500ml apa minerala
-200lm lapte gras
-2 oua
-1/4 lingurita sare
-1 lingura ulei pentru prajit
-fineti sau nutella pentru servit
-frisca pentru servit
-topping sau sos de ciocolata pentru servit

Ingrediente sos de ciocolata

-5 lingurite lapte
-3 lingurite cacao
-2 lingurite unt
-2 lingurite zahar
-se da un clocot

Mod de preparare clatite de casa

Cum se fac clatitele cu fineti si frisca urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,

-pentru aluat se poate folosi lapte si apa minerala in parti egale, iar tigaia de ceramica este ideala pentru clatite,
-se pun intr-un castron toate ingredientele, faina, ouale, sarea, laptele si apa minerala,
-se mixeaza bine compozitia pana face bule, apoi se pastreaza la rece 30 minute,
-dupa acest timp se amesteca bine din nou compozitia si se mai potriveste consistenta adaugand apa,
-aluatul trebuie sa fie moale si sa curga pentru niste clatite subtiri,
-se incinge tigaia, se unge cu putin ulei si se adauga din aluat,
-se fac clatitele subtiri, se rumenesc usor pe ambele parti,
-se servesc calde umplute cu ce ne place, dar cu fineti si frisca sunt preferatele mele, alaturi de cele umplute cu inghetata,
-alte retete de clatite si aici, pofta buna!
Reteta clatite romanesti subtiri foarte pufoase si gustoase umplute cu fineti frisca si sos de ciocolata retete desert de casa,

Reteta clatite romanesti subtiri foarte pufoase si gustoase umplute cu fineti frisca si sos de ciocolata retete desert de casa,