Tiramisu La Pahar Reteta Simpla Si Rapida Retete Prajituri Si Deserturi De Casa
Doar 15 minute, 4 pahare cu
tiramisu italian preparat cu 3 randuri de piscoturi si 3 randuri de mascarpone,
un desert rapid, simplu si usor de realizat acasa in bucatarie, foarte gustos,
delicios, pufos, cremos, dulce, aromat, racoros, energizant si afrodisiac, o
prajitura de casa ideala pentru zilele toride de vara si nu numai.
Ingrediente tiramisu de casa
-12 piscoturi savoiardi -2 oua mari -4 linguri zahar tos -250g branza mascarpone -200ml cafea, expresso, cappuccino -1 lingurita cacao pentru ornat -¼ lingurita sare dupa gust
Mod de preparare tiramisu
la pahar
Cum se face tiramisu la
pahar urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-in primul rand se face o
cafea tare care se lasa sa se raceasca si se strecoara, iar piscoturile se taie
in trei, -ouale se separa albusuri
de galbenusuri in doua castronele, -albusurile se mixeaza cu
un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga doua linguri de zahar si se
continua mixarea pana nu mai cad din castron si se formeaza o bezea
consistenta, -galbenusurile se mixeaza
cu un praf de sare si doua linguri de zahar pana se albesc si devin cremoase, -in crema de galbenusuri se
incorporeaza branza mascarpone, apoi compozitia rezultata se incorporeaza aerat
in bezeaua de albusuri, -paharele cu tiramisu se
monteaza foarte simplu, in fiecare pahar se pun trei bucati de piscot inmuiate
doar o secunda in cafeaua rece, -se adauga cate doua
linguri cu crema mascarpone, -iar cate trei piscoturi si
cate doua linguri de crema, -apoi trei piscoturi si
restul de crema care se niveleaza frumos, -la final se pudreaza
deasupra cu cacao si se dau la frigider pana se racesc bine, -se serveste rece fiind
minunat. Alte retete traditionale romanesti, retete de tiramisuaici, retete de prajituriaici, pofta buna!
Retete De Sezon Porumb Zaharat Fiert Cu Sare Reteta De Casa
Dobrogeana
Porumb zaharat in lapte fiert si servit cu sare reteta de
casa dobrogeana traditionala, o mancare si o gustare de sezon foarte sanatoasa
si tare gustoasa, o rețetă stradala de vara des intalnita pe litoralul
romanesc, o gasesti pe plaja sau la colt de strada. Porumbul tanar in special
in lapte cum este cel mai dulce si bun, dar si cel mai rapid de preparat,
pentru a-si pastra proprietatile se gateste termic cat mai putin, se poate
fierbe in apa sau la aburi, se frige la tigaie, gratar sau la cuptor. Bogat in
vitamine, fibre, carbohidrati si aminoacizi, porumbul fiert ajuta organismul in
multe boli, previne constipatia, protejaza vasele de sange, imbunatateste
vederea, lupta impotriva stresului si cancerului, etc. Cum se fierbe porumbul,
cum se face un porumb fiert ca la mama acasa. Cum se alege un porumb perfect
pentru fiert, se cauta un porumb tanar care are bobul in lapte, adica se
inteapa cu unghia bobul de porumb si daca acesta este moale, se sparge si
contine lapte atunci este tocmai bun pentru gatit. Se curata de panusi si
matase si i se taie optional varful.
Ingrediente porumb fiert
-porumb in lapte -apa pentru fiert -sare pentru servit
Mod de preparare porumb zaharat fiert
Cum se fierbe porumbul urmareste reteta mea simpla si
usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-se asaza intr-o cratita un strat de panusi verzi si putina
matase de porumb care impreuna vor da un plus de gust si aroma preparatului, -se asaza apoi stiuletii de porumbi intregi sau taiati pe
jumatate sau sferturi si se adauga apa cat sa-i acopere foarte putin,
-se fierb la foc mic acoperiti partial cu capac timp de
10-30 minute in functie de calitatea porumbului,
-daca porumbul este in lapte se fierbe doar zece minute, -se serveste cald pudrat traditional cu sare, sau dupa gust
cu piper, unt, usturoi, diverse sosuri si siropuri, sirop de artar cum il
servesc americanii, etc. Alte retete traditionale romanesti, retete cu porumbaici,
retete de post si preparate de postaici, retete stradaleaici, pofta buna!