13 aprilie 2017

Drob de pui cu ficat si inimioare

Reţete Drob De Pui Pentru Paşti Reţeta De Casă Tradițională Pas Cu Pas


Drob de pui reteta,
Retete pentru masa de Paști. Pentru prepararea unui drob delicios pentru masa de Paște pentru cei care nu prefera carnea de miel vom prepara un drob cu ficatei si organe de pui, adica inimioare si pipote iar optional putem adauga si 1-2 copane de pui. 
Pentru 2 forme de unica folosinta (tava aluminiu chec 20/10) avem nevoie de 500g ficatei de pui, 500g inimioare si pipote de pui, ½ piept de pui, 2 cepe uscate, 3 legaturi ceapa verde, 2 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 3 linguri grasime de pasare sau rata sau 4 linguri ulei, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper macinat, 2 foi de placinta, 4 oua mari. 

Cum se face drobul de pui. Cum procedam, spalam bine inimioarele, pipotele si pieptul de pui (pulpe de pui) dupa care le punem sa fiarba in apa cu sare. Curatam ceapa uscata, o taiem marunt si o punem intr-o tigaie cu grasime la calit impreuna cu ficateii. Amestecam si ii lasam sa se prajeasca pana cand ficateii nu mai au sange dar nu sunt foarte prajiti, oprim focul si lasam sa se raceasca. 
Ficatei de pui prajiti la tigaie reteta,

Curatam ceapa verde, o spalam impreuna cu patrunjelul si mararul dupa care taiem ceapa rondele si verdeata o tocam cat mai fin. Cand organele de pui sunt fierte le scoatem cu o spumiera, le lasam putin sa se raceasca, apoi le tocam marunt impreuna cu ficatul din tigaie. 
Drob de pui ingrediente reteta,

Punem toate ingredientele intr-un castron mare, adaugam si ouale si le condimentam dupa gust cu sare si piper macinat. 
Umplutura drob de pui preparare reteta,

Preparare compozitie drob de pui reteta,

Amestecam toata compozitia si apoi pregatim tavile, asezam in ele cate o foaie de placinta mai mare, o ungem cu putin ulei si apoi punem compozitia de drob pana aproape de sus, dupa care impachetam foaia de deasupra si o ungem cu ou batut. 
Compozitie drob de pui reteta,

Preparare drob de pui reteta,

Preparare drob de casa reteta,

Coacem tavile de drob in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 45 minute sau pana cand drobul este frumos rumenit. Dupa ce s-a facut il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca pentru a se taia mai bine dupa care il putem manca cald sau rece. 
Reteta drob de pui retete,

Drob de pui, un preparat traditional de Pasti din bucataria romaneasca nelipsit de pe mesele noastre cu ocazia Sarbatorilor Pascale, foarte bun si gustos, aromat si foarte usor care se mananca alaturi de o salata verde sau simplu cu mustar ca aperitiv sau gusatare, fiind la fel de bun. Dar un preparat culinar romanesc, o mancarea specifica sarbatorilor de Paste este drobul de miel, cum se face un drob de miel traditional in prapure citeste aici
Alte retete traditionale, retete cu pui aici, retete de drob aici, retete de Pasti aici, retete aperitive aici, retete oua colorate aiciPofta Buna! 
Drob de pui pentru Pasti reteta,

Drob de pui pentru Paste reteta,

Drob reteta,

Drob de pui reteta,

Drob din carne de pui reteta,

Drob si oua rosii aperitiv pentru Pasti reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu