Google+

1 mai 2016

Bors de miel Retete de Pasti


Retete Ciorba De Miel Traditionala Cu Bors Si Leustean Pentru Masa De Paste

ciorba de miel, bors de miel traditional romanesc pentru masa de paste, retete de pasti, retete culinare, ciorbe, borsuri, retete cu miel, preparate din miel, ciorba cu carne de miel,

     Cum facem un bors de miel traditional romanesc, reteta perfecta pentru masa de Pasti. Borsul de miel se prepara foarte simplu, de la miel avem nevoie pentru traditionalul bors cu carne de miel doar de: cap, gat, piept, coada si partea inferioara a picioarelor mielului. Daca ai cumparat un miel intreg si esti incepator citeste si aici inainte sa te apuci de gatit.
carne de miel pentru bors, miel, retete cu miel, preparate din miel, retete culinare cu carne de miel, cap de miel, gat de miel, coada de miel, piept de miel, ciocanele de miel,

Cum procedam, dupa ce am transat mielul si am repartizat bucatile pentru bors de miel ne apucam de pregatirea lui. In primul rand verificam gatul mielului sa-i scoatem traheea si esofagul si sa-l spalam bine, apoi il taiem in bucati potrivite. Capul mielului de asemeni il crestam putin in dreptul maxilarului de o parte si de alta ca sa putem deschide bine gura mielului si sa-l spalam sub jet de apa in interior ca sa ramana foarte curat. Capul de piept il spalam si il taiem apoi in bucati potrivite. La fel spalam si celelalte bucati: coada si partile inferioare ale picioarelor. Dintre zarzavaturi avem nevoie doar de: 1 ceapa marisoara, 1 morcov potrivit, 1 ardei kapia, 1 ardei gras, 1 legatura leustean verde. In ciorba de miel nu se pun cartofi, rosii sau suc de rosii. Mai avem nevoie de 3 litri bors acru de casa, 2 linguri orez, 2 oua si sare dupa gust. O sa avem nevoie de o oala mare de ciorba deoarece capul o sa ocupe mult loc, eu am folosit o oala de 9 litri iar dupa ce am scos capul oala a ramas pe jumatate plina.
retete cu ardei ceapa si morcov, retete cu oua si orez, ingrediente pentru bors de miel,

retete cu bors si leustean verde, retete cu ceapa ardei si borcovi, retete culinare legume pentru bors de miel,

Punem oala pentru bors cu 2 litri apa la fiert si 1 lingurita de sare (apa cat sa acopere bucatile de carne de miel), bucatile de carne le punem la fiert cand apa da in clocot ca sa nu iasa zeama tulbure din cauza spumei. Spumam carnea si apoi adaugam zarzavatul tocat marunt. Incercam carnea si cand este fiarta adaugam borsul care a fost intre timp fiert separat. 
retete ciorba pentru pasti din carne de miel, cum facem bors de miel, retete cu miel, preparate din miel, retete culinare,

Se adauga 2 linguri de orez spalat si 2 maini de maruntaie fierte si tocate marunt (din cele pentru drob). Gustam de sare si potrivim gustul borsului, apoi oprim focul. Batem 2 oua picurand cate putina apa rece, apoi luam cu polonicul din borsul fierbinte si batand continuu il incorporam in ou, apoi il turnam in oala cu bors mestecand usor cu polonicul ca sa nu se taie oul, obtinandu-se o zeama alba si clara. Adaugam apoi leustean verde tocat si acoperim oala cu un capac pentru a se pastra aroma leusteanului. 
retete bors pentru pasti din carne de miel, cum facem bors de miel, retete cu miel, preparate din miel, retete culinare,

Borsul de miel se serveste fierbinte cu leustean proaspat tocat marunt si un ardei iute alaturi, capul de miel se serveste separat la masa, se scoate pe un platou, se cresteaza craniul si fiecare serveste ce-i place, creierul este delicios! Sa nu uitam si de o tuica de calitate servita inainte de masa care stimuleaza digestia si creste apetitul.
     Bors de miel, o reteta delicioasa pentru masa de Paste, felul intai dintr-un intreg meniu cu multe alte preparate din miel gustoase preparate cu ocazia Invierii Domnului si a Sfintelor Pasti. Bucataria romaneasca iti rezerva multe surprize si o multime de retete cu miel care merita oricand incercate, dupa un bors de miel senzational nu trebuie sa lipseasca traditionala friptura de miel la cuptor sau un gratar de miel din cotlete de miel, sa nu mai vorbim de un drob din maruntaie de miel preparat traditional in prapure, cozonac cu nuca sau pasca preparata cu ocazia Sarbatorilor Pascale
Pofta Buna! 
ciorba de miel, retete cu miel, preparate din miel, retete de pasti, retete de paste, ciorbe, borsuri, supe, retete culinare traditionale romanesti pentru masa de pasti, felul intai de pasti, meniu de pasti, pasti, paste,

bors de miel, bors de miel traditional romanesc pentru masa de paste, retete de pasti, retete culinare, ciorbe, borsuri, retete cu miel, preparate din miel, ciorba cu carne de miel, meniu de paste, felul intai de pasti,

cap de miel din bors de miel in care se vede creier de miel, retete culinare traditionale romanesti cu carne de miel pentru pasti,

ciorba de miel, retete de pasti, retete de paste, retete culinare, ciorbe, borsuri, supe, retete cu miel, preparate din miel, ciorba cu carne de miel, meniu de paste, felul intai de pasti, mancare romaneasca,

3 comentarii:

  1. Buuun, foarte gusoooos! Hristos a Înviat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat a Inviat! O mancare romaneasca gustoasa care merita incercata!

    RăspundețiȘtergere