28 aprilie 2016

Pasca de Paști Retete de Paște

Retete Culinare Pasca Fara Aluat Cu Branza Dulce Si Stafide Reteta De Casa Pentru Paști


Pasca de Pasti reteta,

O reteta de Paști simpla si foarte usor de preparat este urmatoarea reteta de pasca fara aluat cu branza dulce de vaci si stafide. Pasca crestineasca este preparata in Ajunul Invierii, se prepara in 15 minute plus inca 40 minute cat timp pasca sta la cuptor la o temperatura de 180 grade celsius. Dar cum facem o pasca romaneasca cu branza si stafide, pentru preparare avem nevoie de: 
-700g branza de vaci 
-5 oua proaspete de tara
-5 linguri faina alba 
-8 linguri zahar tos 
-2 linguri stafide 
-1 pliculet praf de copt 
-1 pliculet zahar vanilat 
-coaja rasa de la o lamaie 
 lingurita sare 
-1 lingurita unt 
-2 lingurite pesmet pentru tapetat 
-o tava rotunda de yena cu diametrul de 24-26cm 
Pasca ingrediente reteta,

Cum procedam, separam ouale albusuri de galbenusuri si mixam foarte bine separat albusurile si galbenusurile cu un praf de sare, apoi impartim zaharul pe jumatate si o parte o adaugam peste albusuri iar cealalta peste galbenusuri. Mixam in continuare pana cand obtinem din galbenusuri o crema consistenta, iar din albusuri o bezea tare si delicioasa. 
Crema de galbenusuri reteta,

Bezea de albusuri reteta,

In crema de galbenusuri adaugam coaja rasa de lamaie, stafidele inmuiate inainte in rom sau in apa calda si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine compozitia cu o furculita pana cand s-au incorporat toate ingredientele, apoi adaugam bezeaua si amestecam usor pana cand obtinem o compozitie de pasca cremoasa. 
Compozitie de pasca preparare reteta,

Asezam compozitia intr-o forma de tort sau o tava rotunda de yena unsa cu unt si pudrata cu faina sau pesmet, nivelam frumos deasupra si introducem tava in cuptor la o temperatura de 180 grade celsius primele 15 minute, apoi micsoram focul la 160 grade inca 35-40 minute pana cand pasca este coapta si frumos rumenita. 
Pasca preparare reteta,

Pasca fara aluat, un preparat traditional romanesc din aluat nedospit facut special pentru masa de Paște, nelipsit alaturi de oua rosii, cozonac cu nuca si cacao, preparate din miel si vin rosu. Alte retete traditionale, retete de pasca aici, retete de Pasti aici, retete de panificatie si patiserie aici, retete de prajituri si deserturi aiciPofta Buna! 
Pasca fara aluat reteta,

Pasca cu branza si stafide reteta,

Pasca de Pasti reteta,

Pasca si oua vopsite reteta,

Pasca si oua colorate reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu