8 ianuarie 2014

Sirop de ceapa si miere

Reteta Sirop De Tuse Natural Cu Ceapa Si Miere Retete Tratamente Si Remedii Naturiste De Casa


Sirop de ceapa cu miere reteta de casa pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa expectorant,

Ingrediente sirop de ceapa

-5 cepe galbene normale
-3 linguri de miere de albine poliflora
-500ml apa (2 cani)


Mod de preparare sirop de ceapa cu miere de albine

Ceapa cu tot cu coaja se spala si se zdrobeste sau se taie in patru. Intr-o craticioara cu capac se pune ceapa in apa la fiert. Se fierbe 40 de minute la foc mic, sau pana cand apa scade la jumatate. Siropul de ceapa preparat cu tot cu coaja are o culoare galbui inchis spre rosu si are mult mai multe proprietati decat siropul de ceapa preparat fara coaja.
Se strecoara siropul intr-o cana si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu mierea de albine si se consuma 3-4 linguri pe zi cu 30 minute inainte de masa, copii 3 lingurite pe zi. Siropul de ceapa calmeaza mancarimea si usturimea din gat, calmeaza tusea si este un foarte bun expectorant. Intareste imunitatea organismului, se recomanda in gripe si raceli, in tusea seaca sau productiva. Sirop de ceapa cu miere de albine facut acasa, un sirop de tuse natural foarte bun pentru sanatate! 

3 comentarii:

  1. E foarte bun ceaiul de ceapa, imi dadea si mie mamaia cand eram copil

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cunosc aceasta reteta de la parinti. este foarte utila. daca tusa este mai grava atunci folosim siropul Prospan, natural, eficient . Ne-a recomandat o farmacista caruia ii sunt foarte recunoscatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de comentariu! Ce sa spun, siropul de ceapa este un leac babesc care o sa fie folosit si peste 100 de ani. Imediat dupa prima intrebuintare iti calmeaza tusea, mancarimea din gat si este un foarte bun expectorant. Cand eram copil cred ca de frica ceaiului de ceapa nu raceam, nu-mi placea gustul dar cu trecerea timpului am inceput sa-i apreciez aroma si proprietatile benefice ...si in plus de asta este natural!

      Ștergere