11 ianuarie 2014

Sirop de ceapa cu nuci si cimbru

Sirop De Ceapa Retete Tratamente Si Remedii Naturiste Contra Tusei 


Sirop de ceapa cu nuci si cimbru reteta remedii si tratamente naturiste pentru tuse raceala gripa,

Ingrediente sirop de ceapa

-5 cepe normale
-5 coji de nuci
-1 lingurita cimbru
-3 linguri miere de albine
-500ml apa (2 cani de apa)

Mod de preparare sirop de ceapa cu nuci si cimbru

Ceapa cu tot cu coaja se spala si se taie felii, iar cojile de nuci se spala si se lasa intregi. Intr-o craticioara cu capac se pun la fiert ceapa si nucile si se fierb la foc mic timp de 40 minute. Siropul de ceapa preparat cu tot cu coaja are o culoare galbui inchis spre rosu si este mult mai eficient decat cel preparat fara coaja, sau decat un ceai de ceapa. Dupa 40 de minute se adauga lingurita de cimbru, se ia de pe foc si se pastreza acoperit. Dupa 15 minute siropul este gata, se strecoara, iar cand este caldut se adauga mierea de albine si se amesteca pana cand mierea este topita complet.
Mierea nu se amesteca cu ceaiul fierbinte pentru ca multe din proprietatile mierii de abine se vor pierde si nu este nici prea sanatoasa incalzita la temperaturi inalte. Este bine sa folosim o miere de albine naturala (nu contrafacuta) cumparata direct de la apicultori. O miere de albine naturala se zahariseste (vezi foto). 
Siropul de ceapa cu nuci si cimbru calmeaza mancarimea si usturimea din gat, este eficient in orice fel de tuse si nu numai, calmeaza tusea si este un foarte bun expectorant. Se recomanda in gripe si raceli, in tusea productiva sau seaca, intareste organismul, este un leac din farmacia naturii si este pacat sa nu profitam de darul oferit! 
Sirop de ceapa cu nuci si cimbru preparare reteta remedii si tratamente naturiste pentru tuse raceala gripa,

Sirop de tuse natural din ceapa cu nuci si cimbru reteta remedii si tratamente naturiste pentru raceala gripa,

4 comentarii: