5 ianuarie 2014

Piure de cartofi cu ficatei si carnati

Reteta Friptura De Porc Si Pui Cu Piure De Cartofi Si Muraturi


retete de mancare, friptura de pui si porc, mancaruri cu carne, ficatei de pui prajiti, carnati de porc prajiti, piure de cartofi,

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi 
  • 100 ml lapte 
  • 1 cub de unt 
  • 1 lingurita de sare 
  • ficatei de pui 
  • carnati de porc

Mod de preparare:

     Pentru un piure de cartofi bun trebuie sa alegem cartofi albi pentru ca acestia sunt mai gustosi si fierb si mai usor. Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete mai mici, ii punem intr-o oala si ii acoperim cu apa in care adaugam o lingurita de sare. Lasam cartofii sa fiarba la foc mic aproximativ 20 minute. 
Carnatii ii taiem la dimensiunea dorita, ii intepam sau ii crestam cu un cutin. Ficateii de pui se spala si se lasa intr-o sita sa se scurga de apa. Ficateii si carnatii ii prajim intr-o tigaie cu putin ulei sau ii putem face si pe gratar (grill).
Dupa ce s-au fiert bine cartofii ii scurgem de zeama si incepem sa-i zdrobim bine cu un tel special pentru piure, dupa care adaugam untul, sare dupa gust si la sfarsit lapte caldut. Amestecam bine pana cand se omogenizeaza si obtinem un piure de cartofi deosebit de gustos si delicios. Servim piureul de cartofi fierbinte alaturi de ficatei si carnati prajiti sau la gratar si niste castraveti murati. Este foarte bun si se mananca foarte usor, fiind indragit chiar si de copii mai pretentiosi. 
POFTA BUNA! 






friptura de pui si porc, ficatei prajiti, carnati prajiti, piure de cartofi, retete, reteta, mancaruri cu carne, friptura,

retete, retete de mancare, mancaruri cu carne, pui, carnati, ficatei, fripturi, piure,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu