Reteta Castraveti Murati In Otet La Borcan Pentru Iarna
O reteta simpla si gustoasa de castraveti
murati pentru iarna care sa ne reuseasca este reteta urmatoare de castraveti
murati in otet. Reteta este pentru 14 borcane mari de 720 g, iar timpul de
preparare este de aproximativ 60 de minute. Pentru preparare avem nevoie de
urmatoarele ingrediente: 4 kg de castraveti, 1 litru de otet de 9 grade, 4 cepe potrivite, 4 morcovi normali, 14 bucati de marar uscat (de preferinta coroana din
varf cu flori sau seminte), 7 lingurite de piper boabe, 5 litri de apa si 6
linguri de sare mare neiodata pentru saramura. Cum procedam ca sa punem niste
castraveti murati pentru iarna gustosi? Foarte usor si simplu!
In primul rand se prepara o saramura din 5
litri de apa si 6 linguri de sare, se pune pe foc si se amesteca bine pana cand
sarea este complet dizolvata, se dau cateva clocote si se opreste focul.
Saramura astfel preparata o s-o turnam calduta in borcane peste castraveti,
deci se lasa sa se raceasca cat timp pregatim castravetii. In borcane o sa
incapa doar aproximativ 4 litri de saramura, restul se arunca sau se foloseste
la altceva. Alegem niste castraveti proaspeti si de marime medie ca sa incapa
bine in borcane, mie mi-au incaput 6-7 castraveti intr-un borcan. Castravetii
se spala bine si se pun intr-un lighean. Ceapa si morcovii se curata, se spala
si se taie rondele.
In fiecare borcan se asaza frumos castravetii unul langa
altul, printre castraveti se asaza rondele de ceapa si morcovi, marar uscat si boabe de piper.
Se toarna cate 50 ml de otet in fiecare borcan, se
completeaza cu saramura si se inchid bine borcanele cu capece.
Se fierb
borcanele intr-o cratita larga la foc mic timp de 5 minute, apoi se scot din
apa si se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca acoperite pana a doua
zi, dupa care se depoziteaza in camara.
Castraveti in otet, o reteta de castraveti
deliciosi murati in otet, o conserva pentru iarna nelipsita din camarile noastre. Castraveti murati, foarte potriviti langa o friptura din carne de pui sau porc, nelipsiti de la o salata de boef sau o shaorma delicioasa.
Pofta Buna!
Sunt foarte buni, asemanatori cu cei bulgaresti si tin foarte bine!
RăspundețiȘtergere