Reteta Musaca De Cartofi Cu Carne - Retete De Mancare
Pentru a prepara o musaca delicioasa din
cartofi si carne tocata avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg carne de
porc sau amestec de porc si vita, 1 kg de cartofi, 2 cepe mari, 3 linguri pasta
de tomate, 2 linguri de ulei, 4 oua, 4 linguri de smantana, 1 lingurita de
sare, 1 lingurita de piper macinat. Reteta este pentru 6 persoane si se prepara
in aproximativ 60 de minute.
In primul rand se pregateste carnea, se
portioneaza si apoi se toaca prin masina de tocat. Se curata ceapa, se
spala si se taie marunt. Intr-o craticioara se incinge putin ulei si se caleste
ceapa, iar cand ceapa a devenit lucioasa se adauga bulionul si apoi carnea
tocata. Se amesteca bine compozitia timp de 5 minute la foc potrivit, se
condimenteaza dupa gust cu sare si piper, apoi se opreste focul.
Cat timp compozitia de carne pentru musaca se mai
raceste pregatim cartofii. Acestia se curata, se spala, se taie felii potrivit
de groase si se sareaza. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se prajesc cartofii,
se intorc pe ambele parti pana cand sunt foarte putin rumeniti, apoi se scurg
bine de ulei si se scot intr-o farfurie. Intr-un castron batem bine ouale cu un
praf de sare si le amestecam cu smantana.
Se pregateste o tava de cuptor, se unge cu putin ulei si se asaza frumos un strat de cartofi, apoi un strat de carne (jumatate din cantitatea de carne), iar un strat de cartofi, cealalta jumatate de carne, iar deasupra se orneaza cu un strat de cartofi. Se introduce tava cu musaca in cuptorul incins unde se coace timp de 30 de minute la o temperatura de 180 de grade. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor, se toarna deasupra compozitia de oua si smantana si se mai tine 10 minute la cuptor, pana cand musacaua este frumos rumenita.
Se pregateste o tava de cuptor, se unge cu putin ulei si se asaza frumos un strat de cartofi, apoi un strat de carne (jumatate din cantitatea de carne), iar un strat de cartofi, cealalta jumatate de carne, iar deasupra se orneaza cu un strat de cartofi. Se introduce tava cu musaca in cuptorul incins unde se coace timp de 30 de minute la o temperatura de 180 de grade. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor, se toarna deasupra compozitia de oua si smantana si se mai tine 10 minute la cuptor, pana cand musacaua este frumos rumenita.
Musacaua se serveste fierbinte dar este foarte
buna si rece, alaturi de muraturi, gogosari sau castraveti murati. Musaca de
cartofi cu carne, o reteta de mancare gustoasa, hranitoare si consistenta, care merge preparata cu orice ocazie.
Pofta Buna!
Pofta Buna!
Grozava, e preferata mea!
RăspundețiȘtergere