18 mai 2018

Friptura de pui

Retete Friptura de Pui La Cuptor Cu Cartofi Noi


Friptura de pui retete culinare,

Ce retete de fripturi mai facem. Pentru o friptura de pui gustoasa si aromata preparata simplu si rapid la cuptor si servita cu o garnitura de cartofi noi prajiti la ceaun avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-carne de pui (piept, pulpe)
-cartofi noi pentru garnitura
-usturoi verde
-sare, cimbru si piper macinat
-vin alb demisec
-ulei pentru prajit
-salata verde, ceapa verde, ridichii si rosii pentru salata

Mod de preparare
Toata carnea pregatita pentru friptura, adica parlita, spalata si portionata se pune timp de 5 minute intr-un ceaun cu ulei incins, se amesteca de cateva ori si se lasa sa sfaraie bine apoi cu o paleta se scoate intr-o tava de cuptor unde se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Carnea nu se scurge prea bine de grasime, se pune in tava si cu putina grasime in care a fost prajita, printre carne se pun fire de usturoi verde, se adauga o ceasca de vin si se acopera cu folie de aluminiu, apoi se da la cuptor pentru 15 minute dupa care se intoarce carnea si se da iar la cuptor pentru inca 15 minute descoperita ca sa se rumeneasca. 

Cat timp friptura de pui este la cuptor se pregateste o garnitura gustoasa de cartofi la ceaun, cartofii curatati de coaja si spalati se scurg bine apoi se sareaza si se amesteca si se prajesc la ceaun in uleiul cu gust de pui in care a fost calita carnea. Cand sunt frumos rumeniti se scot cu o paleta si se servesc alaturi de friptura de pui la cuptor si salata verde, mai merge si o crema de usturoi sau ce altceva ne place. 
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi noi si salata, un fel de mancare care merge servit la masa de pranz fara probleme si cu care nu dai gres niciodata. 
Pofta Buna! 
Friptura de pui la cuptor retete culinare,

Friptura de pui cu cartofi noi retete culinare,

Retete mancare reteta friptura de pui cu cartofi noi si salata,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu