Google+

2 iulie 2018

Nalangate de post cu nuci


Nalangate de post cu nuci retete culinare,

Cine a mancat nalangate stie cat de bune sunt, dar cum se face o reteta mai deosebita de nalangâte sau gogosi dobrogene si anume nalangate cu nuci, un desert de post foarte gustos si aromat care se face incredibil de simplu. Pentru 30 gogosi de post sau gogosi cu lingura sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-2 cani apa (500 ml)
-3 cani faina (750 g)
-5 linguri miez de nuca faramitat
-50 g drojdie de bere proaspata 
-1 pliculet zahar vanilat
-coaja rasa de lamaie
-1 lingurita zahar tos
-un praf de sare grunjoasa  
-ulei pentru prajit
-zahar pudra vanilat pentru pudrat
Nalangate retete culinare,

Mod de preparare
Se va prepara un aluat dospit astfel, se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia este topita complet, se pune apa calduta, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie rasa si se amesteca bine, apoi se incorporeaza treptat faina turnata in ploaie si se amesteca cu un tel. Faina se pune cat cuprinde, adica pana se obtine un aluat de consistenta unei smantani groase care curge greu sau o compozitie de chec putin mai groasa, cand este gata se lasa la dospit intr-un loc calduros timp de 20 minute. 
Aluat dospit retete culinare,

Dupa acest timp se adauga nuca pisata, se amesteca bine si se mai potriveste consistenta aluatului daca mai este nevoie adaugand apa sau faina. 
Aluat de nalangate cu nuci retete culinare,

Aluat de nalangate retete culinare,

Se pune ulei suficient de preferinta intr-un vas inalt deoarece gogosile trebuiesc prajite in baie de ulei. Uleiul nu trebuie incins exagerat de tare deoarece gogosile se vor arde imediat la exterior iar mijlocul le ramane crud. Se incinge uleiul si cu ajutorul unei linguri se pune din aluat la prajit, se intorce imediat fiecare gogoasa pe toate partile pana cand sunt rumenite si apoi se scot cu o spumiera pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei, se lasa putin apoi se pudreaza cu zahar pudra. 
Nalangate prajite retete culinare,

Nalangate cu nuca retete culinare,

Gogosi dobrogene retete culinare,

Se servesc imediat cat sunt calde dar sunt foarte bune si dupa ce s-au racit. Pentru reusita retetei de nalangate de post foarte important sunt: consistenta aluatului si temperatura de prajire. Incearca si reteta de dulce de nalangate cu oua si iaurt aici, sau alte retete de gogosi aici
Pofta Buna! 
Nalangate de post retete culinare,

Un comentariu: