Chec din albusuri

Chec Din Albusuri Cu Nuca - Dulciuri - Retete Chec Pufos - Deserturi


dulciuri, prajituri, deserturi, chec, kek, chek, chec din albusuri, chec cu albusuri, chec de albusuri, chec pufos, chec din albusuri cu nuca, chec cu nuca, chec in straturi, retete culinare, retete dulciuri, reteta chec, retete chec, reteta dulciuri, retete de dulciuri,
Ingrediente: 

  • 1 cana de faina 
  • 1 cana de albusuri de ou 
  • 1 cana de zahar 
  • ½ cana de ulei 
  • ½ plic de praf de copt 
  • 100 g de nuci 
  • 2 linguri de cacao 
  • ½ lingurita de sare 
  • coaja de lamaie rasa 
  • 1 plic de zahar vanilat 

Mod de preparare:

     Intr-un castron se pun albusurile impreuna cu un praf de sare si se bat bine cu mixerul pana cand se intaresc, dupa care se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si se bat in continuare, obtinandu-se in final o bezea consistenta. Separat se amesteca faina cu praful de copt, dupa care se adauga treptat peste bezea si se mixeaza. Dupa ce s-a incorporat toata faina se adauga uleiul si se amesteca bine. In alt castron se pune cacao si se amesteca cu o parte din continut (40% din continut), obtinandu-se o compozitie neagra pentru chec. Nucile se prajesc putin la cuptor si se faramiteaza usor in bucatele mici. 
     Se ia o tava de cuptor (tava de chec, forma de chec), se tapeteaza cu unt si se presara cu faina. Se toarna in tava putina compozitie alba, apoi deasupra se toarna compozitia neagra si se continua la fel pana cand se termina ambele compozitii. Deasupra se presara nucile. Se coace tava in cuptorul preincalzit aproximativ 40 de minute, dupa care se scoate checul din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si apoi se pudreaza cu putin zahar pudra. Chec din albusuri, un chec foarte gustos, usor, dulce si pufos, foarte potrivit atunci cand vrem ceva bun si dulce, fara prea mult efort, dar cu un gust minunat. Chec de albusuri, o reteta de chec de casa pufos cu nuca, un preparat la indemana oricui. 
POFTA BUNA! 
dulciuri, prajituri, deserturi, chec, kek, chek, chec din albusuri, chec cu albusuri, chec de albusuri, chec pufos, chec din albusuri cu nuca, chec cu nuca, chec in straturi, retete culinare, retete dulciuri, reteta chec, retete chec, retete de dulciuri, reteta dulciuri de casa,

dulciuri, prajituri, deserturi, chec, kek, chek, chec din albusuri, chec cu albusuri, chec de albusuri, chec pufos, chec din albusuri cu nuca, chec cu nuca, chec in straturi, retete culinare, retete dulciuri, reteta chec, retete chec, retete de dulciuri, reteta dulciuri de casa,

dulciuri, prajituri, deserturi, chec, kek, chek, chec din albusuri, chec cu albusuri, chec de albusuri, chec pufos, chec din albusuri cu nuca, chec cu nuca, chec in straturi, retete culinare, retete dulciuri, reteta chec, retete chec, retete de dulciuri, reteta dulciuri de casa,

dulciuri, prajituri, deserturi, chec, kek, chek, chec din albusuri, chec cu albusuri, chec de albusuri, chec pufos, chec din albusuri cu nuca, chec cu nuca, chec in straturi, retete culinare, retete dulciuri, reteta chec, retete chec, retete de dulciuri, reteta dulciuri de casa,

Ciorba de fasole pestrita

Ciorba De Fasole - Ciorba De Fasole Pestrita Cu Bors


ciorba de fasole, ciorba, ciorba de fasole pestrita, ciorba din fasole pestrita, ciorba de fasole pestrita de post, ciorbe, ciorba de fasole boabe, ciorba de fasole uscata, retete ciorba, retete ciorbe, ciorba de post, retete de post, retete de mancare, retete culinare, mancaruri de post, ciorba de fasole de post,
Ingrediente:

  • 500 g de fasole pestrita
  • 5 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia rosu mare
  • 1 ardei gras galben mare
  • 3 linguri de bulion
  • 5 linguri de ulei
  • 2 lingurite de sare
  • ½ lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 legatura de leustean proaspat
  • 2 litri de bors

Mod de preparare:

     Fasolea boabe pestrita pentru gatit se pregateste cu o zi inainte de a fi preparata. Boabele de fasole se fierb 5 minute, se limpezesc si se lasa la inmuiat intr-o oala cu apa pana a doua zi cand va fi gata de preparat. Fasolea se va umfla frumos si va fierbe si mai repede a doua zi. Inainte s-o gatim, mai oparim odata fasolea pestrita si o clatim in mai multe ape, o sa-si lase o zeama neagra de la culoarea fasolei. Legumele se curata si se spala. Morcovul si ardeiul se taie cubulete, iar ceapa se taie mic. Leusteanul proapat se spala si se taie mic.
     Se pune fasolea la fiert intr-o oala cu aproximativ trei litri de apa. Se adauga doua linguri de ulei, doua cepe taiate mic, ardreiul, morcovul si crenguta de cimbru. Mancarea se fierbe inabusit aproximativ doua ore, pana cand fasolea este bine fiarta. Intr-o cratita calim restul de ceapa in ulei si o lingurita de sare, se stropeste din cand in cand cu putina apa pana cand ceapa este calita. Se adauga bulionul si se amesteca bine si se opreste. Borsul acru de casa se fierbe separat intr-o craticioara.
     Cand fasolea este fiarta, se adauga prajala de ceapa si bulion, se amesteca si se mai lasa pe foc inca 10 minute sa fiarba. Se adauga borsul fiert dinainte si se condimenteaza dupa gust cu sare, boia de ardei si se pune deasupra leusteanul verde tocat marunt. Ciorba de fasole pestrita, o reteta de mancare traditionala cu adevarat romaneasca, o reteta de post gustoasa si hranitoare. Ciorba de fasole sau bors de fasole, o mancare dupa care te lingi pe degete! Alta reteta de post: Iahnie de fasole pestrita.
POFTA BUNA! 
fasole pestrita, fasole, fasole pestrita pentru gatit, fasole pestrita pentru mancare, retete fasole pestrita, fasole boabe pestrita, fasole boabe, retete si preparate culinare cu fasole pestrita, retete de mancare, fasole pentru ciorba si supa,

fasole pestrita, fasole, fasole pestrita pentru gatit, fasole pestrita pentru mancare, retete fasole pestrita, fasole boabe pestrita, fasole boabe, retete si preparate culinare cu fasole pestrita, retete de mancare, fasole pentru ciorba si supa, fasole fiarta,

legume, legume pentru gatit, legume pentru mancare, legume proaspete, legume proaspete pentru supe si ciorbe, retete si preparate culinare cu legume, retete de mancare,

preparare ciorba de fasole pestrita, retete de mancare, preparare ciorbe, cum se prepara ciorba de fasole pestrita, cum facem ciorba de fasole, retete de post, retete culinare, reteta ciorba, retete de ciorba,

prajala de ceapa, ceapa calita, prajala cu ceapa, parajala de ceapa pentru mancare, retete si preparate culinare cu prajala de ceapa, cum de face prajala de ceapa, cum se caleste ceapa,

ceapa calita cu bulion, ceapa calita, prajala de ceapa, prajala cu ceapa, parajala de ceapa pentru mancare, retete si preparate culinare cu prajala de ceapa, cum de face prajala de ceapa, cum se caleste ceapa,

ciorba de fasole, bors de fasole, ciorba de fasole cu bors, ciorba de fasole pestrita, ciorba de fasole pestrita cu bors, ciorba din fasole, ciorba din fasole pestrita, ciorba de fasole de post, retete de post, retete de mancare, retete culinare, mancaruri de post, retete ciorba, reteta ciorba, ciorbe, ciorba, preparate culinare,

ciorba de fasole, ciorba, ciorba din fasole pestrita, ciorba de fasole pestrita, ciorba din fasole pestrita de post, ciorba de fasole boabe, ciorba de fasole uscata, retete ciorba, retete ciorbe, ciorba de post, retete de post, retete de mancare, bors de fasole, retete culinare, mancaruri de post, ciorbe,

ciorba de fasole, bors de fasole, ciorba de fasole pestrita, ciorba din fasole pestrita, ciorba de fasole pestrita de post, ciorba, ciorbe, ciorba de fasole boabe, ciorba de fasole uscata, retete ciorba, retete ciorbe, ciorba de post, retete de post, retete de mancare, retete culinare, mancaruri de post, retete cu fasole,