Tiramisu cu piscoturi de cacao

Retete Tiramisu Cu Oua Mascarpone Si Piscoturi De Cacao Reteta Tort Desert Prajitura Rapida De Casa


Tiramisu cu piscoturi de cacao reteta de casa rapida retete desert prajitura tort italian cu oua mascarpone zahar cafea,

O reteta simpla si rapida de tiramisu care iti reuseste sigur este urmatoarea rețetă preparata de mine, tiramisu fara frisca, doar cu o crema din oua si mascarpone. Cum faci cel mai gustos tiramisu? Incearca rețeta mea daca vrei retete de dulciuri, prajituri, torturi, sau pur si simplu iti este pofta de ceva dulce simplu si rapid de preparat acasa.


Ingrediente tiramisu de casa

  • 250g mascarpone cu minim 80% grasime
  • 20 piscoturi de sampanie de cacao  
  • 5 oua proaspete de tara
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 100ml cacao rece
  • 1 lingurita esenta de rom

Ingrediente tiramisu retete cu piscoturi oua zahar mascarpone cacao reteta de casa,

Piscoturi de cacao reteta retete,

Mod de preparare tiramisu cu piscoturi de cacao

Cum se face tiramisu reteta italiana adaptata, cu o aroma puternica de cacao. Cum procedam, la inceput facem o cacao concentrata din 100ml apa si 2 lingurite cacao, o dam in clocot si o lasam sa se raceasca. Cand este rece adaugam esenta de rom si putin lichior de ciocolata.
Cacao rece pentru insiropat piscoturi,

Separam ouale albusuri de galbenusuri si le mixam separat cu zahar si un praf de sare. 
Crema de galbenusuri de ou cu zahar reteta retete,

Bezea de albusuri de ou cu zahar reteta retete,

Amestecam branza mascarpone cu crema de galbenusuri, iar crema rezultata o incorporam in bezeaua de albusuri
Preparare crema tiramisu cu oua zahar si mascarpone reteta de casa retete creme de tort prajitura desert,

Crema tiramisu cu oua zahar si mascarpone reteta de casa retete creme de tort prajitura desert,

Luam vasul in care o sa montam tiramisu si punem un strat de piscoturi de cacao trecuti inainte 1-2 secunde prin cacao rece. Punem peste blatul de piscoturi un strat din compozitia de tiramisu, apoi alt strat de piscoturi si alt strat din compozitia tiramisu.
Preparare tiramisu de cacao cu piscoturi oua zahar mascarpone cafea retete desert prajitura tort italian de casa,

Preparare tiramisu de casa cu piscoturi de cacao oua zahar mascarpone cafea retete desert prajitura tort italian,

Continuam pana umplem vasul si ornam deasupra cu cacao, bucati de ciocolata si piscoturi dupa gust. 
Tiramisu de cacao reteta cu piscoturi oua mascarpone zahar cafea retete desert prajitura tort italian de casa,

Tiramisu cu piscoturi de cacao, un desert minunat, dulce, cremos, gustos si aromat pe care-l savurezi cu multa placere datorita gustului sau mai deosebit, foarte potrivit de Revelion sau orice ocazie mai spaciala alaturi de o cupa de sampanie si cei dragi alaturi. Pofta Buna!
Prajitura tiramisu la pahar reteta cu piscoturi de cacao retete desert prajituri tort italian cu oua mascarpone zahar cafea de casa,

Tort tiramisu reteta de casa cu piscoturi de cacao retete desert prajitura tort italian cu oua mascarpone zahar cafea,

Tiramisu la pahar reteta de casa cu piscoturi de cacao retete desert prajitura tort italian cu oua mascarpone zahar cafea,

Friptura de curcan la cuptor

Retete Friptura De Curcan La Cuptor Frageda Si Gustoasa


retete carne de curcan la tava in cuptor, retete de mancare, fripturi, preparate din cuptor, retete de craciun,

Cea mai buna reteta de friptura de curcan, o friptura la cuptor cu sos nelipsita pentru o masa festiva sau o masa de sarbatori cum este cea de Craciun, este urmatoarea reteta de friptura simpla si usor de preparat. Daca vrei retete de fripturi, retete de curcan si preparate din curcan atunci incearca aceasta reteta. Friptura este gata in 90 minute iar condimentele se pot pune dupa gustul fiecaruia. 

Ingrediente 
  • carne de curcan (copane si piept de curcan)
  • 2 linguri ulei (ulei de masline) 
  • 250ml apa
  • 250ml vin alb
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita cimbru macinat
  • ½ lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 5 catei de usturoi


Mod de preparare 
Cum se face friptura de curcan. Cum procedam pentru o friptura rapida, portionam carnea in bucati potrivit de mari, le presaram cu putina sare, apoi le ungem cu ulei si la final le condimentam cu toate condimentele enumerate mai sus. Putem amesteca toate condimentele intr-un castronel ca sa ne fie mai simplu. 

Asezam bucatile de carne intr-o tava de cuptor, adaugam apa pana ce aceasta acopera carnea pe jumatate, punem 1-2 foi de dafin si piper boabe, cateii de usturoi curatati de coaja si taiati felii. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 45 minute la 200 grade. Dupa acest timp scoatem tava din cuptor si o descoperim, intoarcem carnea si o stropim cu vin, apoi o dam la cuptor neacoperita pentru inca 15 minute, pana cand carnea este frumos rumenita. Servim friptura calda cu piure de cartofi si o salata de sezon. 

Friptura de curcan, o friptura excelenta, frageda, aromata si foarte gustoasa pentru mesele festive, mai ales de Revelion care se asorteaza foarte bine cu o garnitura de cartofi si un pahar de vin bun, fiind foarte apreciata de toata lumea pentru gustul ei sublim. 
Pofta Buna! 
retete, fripturi, mancare, cuptor, tava, curcan gatit, retete culinare, fel de mancare, preparate din curcan, mancaruri cu carne,

fripturi, retete, carne de curcan la tava in cuptor, retete de mancare, carne la cuptor, retete culinare,

retete friptura de curcan la cuptor cu piure de cartofi si salata de sezon, reteta copan de curcan la tava, retete cu curcan, preparate din curcan,

retete fripturi la tava de curcan la cuptor, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete culinare, preparate din curcan, retete de curcan,

retete friptura de curcan, retete de mancare, friptura la tava, friptura la cuptor, fripturi, retete de curcan, preparate din curcan,