O reteta simpla si rapida de
tiramisu care iti reuseste sigur este urmatoarea reteta preparata de mine,
tiramisu fara frisca, doar cu o crema din oua si mascarpone. Cum faci cel mai
gustos tiramisu? Incearca reteta mea daca vrei retete de dulciuri, prajituri, torturi,
sau pur si simplu iti este pofta de ceva dulce simplu si rapid de preparat
acasa.
Ingrediente
- 250g mascarpone cu minim 80% grasime
- 20 piscoturi de sampanie (de cacao)
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 1 lingura lichior de ciocolata
- 1 lingura cacao
- 100ml cacao rece
- 2ml esenta de rom
Mod de preparare
Cum se face tiramisu reteta
italiana adaptata, cu o aroma puternica de cacao. Cum procedam, la inceput
facem o cacao concentrata din 100ml apa si 2 lingurite cacao, o dam in clocot si o lasam
sa se raceasca. Cand este rece adaugam esenta de rom si putin lichior de ciocolata.
Separam ouale albusuri de galbenusuri si le mixam separat cu zahar
si un praf de sare.
Amestecam branza mascarpone cu crema de galbenusuri, iar
crema rezultata o incorporam in bezeaua de albusuri.
Luam vasul in care o sa
montam tiramisu si punem un strat de piscoturi de cacao trecuti inainte 1-2
secunde prin cacao rece. Punem peste blatul de piscoturi un strat din compozitia de tiramisu,
apoi alt strat de piscoturi si alt strat din compozitia tiramisu.
Continuam
pana umplem vasul si ornam deasupra cu cacao, bucati de ciocolata si piscoturi
dupa gust.
Tiramisu cu piscoturi de cacao, un desert minunat, dulce, gustos si aromat pe care-l savurezi cu multa placere datorita gustului sau minunat, foarte potrivit de Revelion sau orice ocazie mai spaciala alaturi de o cupa de sampanie si cei dragi alaturi.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu