Pomana porcului reteta clasica

Reteta Pomana Porcului Retete Carne De Porc Prajita Pentru Craciun


Pomana porcului cu muraturi reteta carne de porc prajita rapid la ceaun sau tigaie retete fripturi pentru masa de Craciun,

Pomana porcului reteta clasica si rapida preparata la ceaun sau tigaie pentru masa de Craciun, reteta friptura din carne de porc prajita, retete mancare traditionala romaneasca preparata pentru Craciun si Sarbatorile de Iarna.

Ingrediente pomana porcului la ceaun

-carne de porc slaba si grasa
-untura de porc
-sare dupa gust
-putina apa sau vin alb demisec dupa gust

Mod de preparare pomana porcului

Cum se face pomana porcului urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,

-pomana porcului este prima friptura de porc servita dupa taierea porcului, eu am pregatit pomana porcului din fleica de porc slaba, am taiat carnea in bucati potrivit de mari, de preferinta se taie carnea in bucati mai mari de aproximativ trei degete pentru a ramane moale in interior chiar daca se rumeneste mai tare, se topeste putina untura de porc intr-un ceaun si se pune carnea de porc, se acopera cu capac si se inabuse bine pana se topeste grasimea si carnea se inmoaie, se adauga putina sare dupa gust si se stropeste cu putina apa sau vin, cand carnea este frumos rumenita se serveste calda traditional cu usturoi, muraturi, castraveti si gogosari in otet, paine sau mamaliga, dar foarte buna este si rece, bucatile de carne se pot pastra la borcan in untura, asa se conserva cel mai bine bucatile de carne prajita, alte retete de Craciun aici, retete de fripturi aici, mancaruri cu carne aici, retete cu porc aici, pofta buna si Craciun Fericit!
Pomana porcului cu muraturi reteta carne de porc prajita rapid la ceaun sau tigaie retete fripturi pentru masa de Craciun,

Pomana porcului cu muraturi reteta carne de porc prajita rapid la ceaun sau tigaie retete fripturi pentru masa de Craciun,

Sarmale de post cu orez reteta

Reteta Sarmale De Post Cu Orez In Foi De Varza Murata Retete Mancare


Sarmale cu orez in varza murata reteta de post ca la manastire retete mancare traditionala sarmalute de casa romanesti,

30 sarmale cu orez in foi de varza murata reteta de post ca la manastire, preparate foarte simplu si usor si acasa in bucatarie, un preparat culinar taranesc gatit cu legume in special in perioadele de post, foarte gustos si sanatos, o mancare traditionala din bucataria romaneasca consistenta si simplu de realizat, retete mancaruri cu legume, sarmalute vegetariene, ingredientele sunt pentru 30 sarmalute mici, in functie de marimea lor, sarmale simple cu orez, un deliciu culinar!

Sarmale cu orez in varza murata reteta de post ca la manastire retete mancare traditionala sarmalute de casa romanesti,

Sarmale cu orez in varza murata reteta de post ca la manastire retete mancare traditionala sarmalute de casa romanesti,

Sarmale cu orez in varza murata reteta de post ca la manastire retete mancare traditionala sarmalute de casa romanesti,

Ingrediente sarmale de post

-varza murata
-200g orez
-200g ceapa
-100g morcovi
-100g telina radacina
-70g pasta de tomate
-80ml ulei
-1 lingurita sare
-1 lingurita cimbru uscat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita piper negru macinat
-¼ legatura patrunjel verde
-700ml apa
-200ml bors

Mod de preparare sarmale cu orez

Cum se fac sarmalele cu orez urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-se pregatesc foile de sarmale, de preferinta se aleg frunze de varza subtiri,
-se toaca fideluta subtire si putina varza murata, apoi se pregateste umplutura sarmalelor,
-se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa taiata marunt pana devine sticloasa,
-se adauga apoi morcovul si telina date pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu ceapa trei minute,
-se pune pasta de tomate, sare, condimente si plante aromatice dupa gust si se amesteca bine,
-se adauga orezul si dupa ce se amesteca bine pe foc se picura putina apa si dupa doua minute se opreste focul si se lasa compozitia sarmalelor sa se racoreasca,
-se infasoara sarmalele ca orice sarmale clasice, se pot face micute cum le-am facut eu sau mai mari,
-eu am pus la fiecare sarma cate o lingurita plina cu umplutura, se infasoara strans in varza,
-intr-o craticioara se asaza un strat de varza murata taiata fideluta, se presara putin cimbru si apoi se asaza sarmalele unele langa altele,
-deasupra se pune un strat de varza murata taiatra fideluta si se completeaza cu apa si bors sau zeama de varza,
-eu am pus 200ml bors si 600ml apa, in functie de cat de acra este varza murata,
-se fierb sarmalele la foc potrivit acoperite partial cu capac timp de 40 minute,
-se servesc atat calde cat si reci, merg cu ardei iute, paine sau mamaliga.
Alte retete traditionale romanesti, retete de sarmale aici, retete de Craciun aici, retete de post si preparate de post aici, pofta buna!
Sarmale cu orez in varza murata reteta de post ca la manastire retete mancare traditionala sarmalute de casa romanesti,

Sarmale cu orez in varza murata reteta de post ca la manastire retete mancare traditionala sarmalute de casa romanesti,

Sarmale cu orez in varza murata reteta de post ca la manastire retete mancare traditionala sarmalute de casa romanesti,

Sarmale cu orez in varza murata reteta de post ca la manastire retete mancare traditionala sarmalute de casa romanesti,