Piperchi reteta

Reteta Piperchi De Casa Retete Mancare De Rosii Cu Ardei Si Branza


Reteta piperchi sau mancare de rosii cu ardei si branza la tigaie retete mancaruri din bucataria macedoneana,

Reteta simpla si usoara de piperchi la tigaie, reteta mancare de rosii prajite cu ardei copti si branza veche, gust machedonesc in farfuria ta, retete din bucataria aromana, macedoneana, un preparat deosebit gatit acasa!


Piperchi este un preparat traditional originar din Macedonia, care cucereste prin simplitatea si savoarea sa. Acesta este un amestec delicios de ardei copti, rosii suculente si branza veche, toate gatite la tigaie la foc mic pentru a obtine un gust profund si aromat. Desi este un fel de mancare modest, piperchi impresioneaza prin bogatia aromelor sale, fiind perfect pentru a fi savurat atat ca mic dejun, cat si ca cina usoara. Este genul de mancare care te duce cu gandul la mesele calde si pline de suflet din bucataria bunicii. Preparatul începe cu ardei copti pe tabla, care adauga o nota afumata si dulce, si continua cu rosii bine coapte prajite la tigaie, bogate si suculente. Uleiul fin leaga armonios ingredientele, in timp ce branza adauga o textura cremoasa si un gust placut sarat si inconfundabil. Un praf de sare si piper macinat completeaza aceste arome. La final tigaia arata perfect, rezultand un preparat cald, reconfortant si plin de savoare, perfect pentru orice ocazie.


Ingrediente mancare de rosii cu ardei si branza

-1 kg rosii prunisoare bine coapte
-1 kg ardei capia rosu
-100 g branza de oaie
-50 ml ulei
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-1/4 lingurita usturoi granulat
-1/4 lingurita piper macinat


Mod de preparare piperchi

Cum se face piperchi urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,
-ardeii capia se coc pe tabla, se curata de coaja si cotor si se taie fasii,
-rosiile se curata de cotor si se taie cuburi,
-branza se taie cuburi potrivit de mari,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc rosiile pana se inmoaie,
-se adauga dupa gust sare, zahar, usturoi si piper,
-se pun ardeii si dupa 5 minute se pune branza,
-dupa 1 minut mancarea de rosii cu ardei si branza este gata si se serveste cu paine prajita, degustare placuta!
Reteta piperchi sau mancare de rosii cu ardei si branza la tigaie retete mancaruri din bucataria macedoneana,

Porc picant la tigaie reteta

Reteta Picioare De Porc Picante La Tigaie Retete De Mancare Asiatica


Reteta friptura din picioare de porc picante la tigaie retete de mancare asiatica,

Aceasta reteta de porc picant la tigaie te invita sa descoperi arome autentice si indraznete. Picioarele de porc sunt fierte incet cu ceapa, piper boabe, ghimbir si foi de dafin, devenind incredibil de fragede, inainte de a fi dezosate si transformate intr-o delicatesa. Carnea suculenta este apoi amestecata cu un sos aromat de soia, vin si condimente intense precum boia, cimbru, usturoi si ghimbir proaspat, completata cu ceapa verde si ardei iute. Prajirea la tigaie adauga o textura crocanta si lipicioasa, accentuand gustul picant si complex al acestui preparat, ideal pentru cei care apreciaza o masa savuroasa si plina de personalitate. Savureaza gustul autentic al bucatariei asiatice chiar la tine acasa.

Ingrediente picioare de porc picante la tigaie

-1 picior de porc cu rasol posterior
-100 ml sos de soia
-100 ml vin rose
-50 ml ulei
-1 ceapa rosie
-1 ceapa verde
-1 bucata ghimbir
-1 ardei iute
-1 lingura zahar
-2 frunze de dafin
-4 catei de usturoi
-1 lingurita piper boabe
-1 lingurita boia iute
-1/2 lingurita sare
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita usturoi granulat

Mod de preparare porc picant la tigaie

Cum se face porcul picant la tigaie urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,
-piciorul de porc se parleste la flacara, se curata si se spala foarte bine,
-se pune apoi la fiert in apa suficienta timp de 90 minute,
-in apa se pune 1 ceapa intreaga, bucati de ghimbir, boabe de piper si frunze de dafin,
-cand carnea este fiarta se scoate din apa si se lasa sa se racoreasca dupa care se taie bucati,
-intr-un castron se amesteca vinul, sosul de soia, zaharul, piperul, usturoiul granulat si cimbrul,
-se adauga apoi bucatile de carne si se amesteca bine,
-intr-o tigaie se incinge putin ulei si se prajeste usturoiul taiat felii 30 secunde,
-se adauga ardeiul iute taiat rondele si ghimbirul taiat betisoare pentru inca 30 secunde,
-se pune carnea cu tot baitul ei, se amesteca periodic si se adauga si ceapa verde,
-se prajeste carnea 10 minute pana cand zeama scade, se serveste imediat, degustare placuta!

Reteta friptura din picioare de porc picante la tigaie retete de mancare asiatica,

Reteta friptura din picioare de porc picante la tigaie retete de mancare asiatica,