Google+

7 martie 2013

Sunca la saramura Retete Culinare

Sunca De Porc La Saramura Pentru Iarna Reteta Slanina La Saramura


sunca, sunca la saramura pentru iarna, sunca de porc, slanina la saramura, slanina, slanina de porc, sunca la saramura cu usturoi pentru iarna, aperitive, retete culinare, retete de mancare, cum se pune sunca la saramura, retete cu sunca de porc, preparate din sunca de porc, cum se pune slanina la saramura, grasime de porc pentru untura, aperitive de craciun, sunca pentru craciun,
Ingrediente sunca la saramura 
  • sunca de porc cu sorici
  • 2 capatani de usturoi 
  • apa 
  • sare 

Mod de preparare sunca la saramura pentru iarna
Intr-o oala mare se dizolva sarea in apa pana sta oul deasupra, se clocoteste saramura timp de doua minute si se lasa sa se raceasca. Se curata usturoiul si se taie feliute. Sunca de porc se taie bucati de dimensiunea dorita. Se pregateste vasul (borcanul) unde o sa se tina sunca la saramura pentru iarna, se asaza usturoi pe fundul vasului, se asaza bucatile de sunca cat mai bine, printre sunci se mai pun felii de usturoi, se toarna saramura deasupra pana se umple vasul, se acopera vasul respectiv cu un capac si se depoziteaza intr-un loc racoros. 
Bucatile de sunca pe care vrem sa le consumam se scot cu o zi inainte din saramura, se clatesc si se tamponeaza cu un servet, se pastreaza la frigider. Se taie sunca bucatele si se condimenteaza dupa gust cu boia de ardei si piper macinat. Sunca in saramura este un excelent aperitiv de Craciun. Pofta Buna! 
Sunca de porc reteta,

Catei de usturoi reteta,

Slanina la saramura reteta,

Sunca murata reteta,

Sunca la saramura reteta,

Un comentariu: