3 martie 2013

Ceafa si mici de porc la gratar

Retete Friptura De Porc La Gratar Reteta Simpla De Casa


Friptura de porc la gratar reteta,
Ingrediente friptura de porc la gratar
  • 1kg ceafa de porc 
  • 1kg pasta de mici (mici) 
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita sare grunjoasa

Mod de preparare carne si mici de porc la gratar
Ceafa de porc se taie in felii de 1,5cm grosime, se bat putin pentru fragezire cu ciocanul de batut snitele, se sareaza si se condimenteaza dupa gust cu piper, cimbru si boia, apoi se lasa la rece pentru jumatate de ora. Micii se modeleaza la dimensiunea dorita, o reteta pentru mici este si aici. Tigaia grill sau gratarul bine incins se unge cu o bucata de sunca sau grasime. Se asaza carnea, se frige intoarcand fiecare bucata pe ambele parti pana este gata dupa preferinta fiecaruia, mai in sange sau mai rumenita. La fel se preoceaza si cu micii. Se servesc cu orice fel de garnitura dorim, dar sa nu uitam de mustarul pentru mici si de berea sau vinul rece. Pofta Buna! 
Ceafa de porc pentru gratar reteta,

Friptura de porc reteta,

Ceafa si mici de porc la gratar reteta,

Carne de mici

Cum Pregatim Carnea Pentru Mititei Reteta Carne De Mici Sau Pasta De Mici


Carne de mici reteta,
Ingrediente pasta de mici
  • 1kg carne de vita
  • 1kg carne de oaie
  • 1kg carne de porc
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceasca apa calduta sau supa de carne
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 1 lingura boia de ardei iute
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare pasta de mici de casa
Pentru mici se poate folosi un singur sortiment de carne, sau un amestec de sortimente de carne tocata care este mult mai gustos, iar condimentele se pun dupa gustul fiecaruia. Carnea proaspata se curata, se taie bucatele si se toaca prin masina de tocat carne. Usturoiul se curata, se piseaza si se freaca cu sare si putin ulei pana se obtine pasta de usturoi. Se amesteca bine carnea tocata cu pasta de usturoi si condimente dupa gust, se adauga putina apa sau supa de carne calduta, se amesteca bine si se pune la rece intr-un vas acoperit pana a doua zi. 
A doua zi se modeleaza micii cu palmele umede ca sa nu se lipeasca carnea de maini, sau mai merg modelati si prin masina de facut carnati, apoi se gatesc imediat sau se congeleaza pentru mai tarziu. Carne de mici de casa sau pasta de mici de casa, un preparat pentru gratar mult mai sanatos si mai gustos pregatit de mainile noastre acasa. Mici sau mititei, un deliciu culinar pentru diverse ocazii sarbatorite la iarba verde sau la grill acasa. Pofta Buna! 

Fleica de porc reteta,

Carne tocata pentru mici reteta,

Mici de casa reteta,

Pasta de mici reteta,

Mici reteta,

Mici la gratar cu mustar reteta,