25 mai 2013

Pandispan

Dulciuri - Prajituri - Reteta De Pandispan



Ingrediente:

  • 2 cani faina alba
  • 10 oua (separat galbenusurile si albusurile)
  • 2 cani zahar
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie


Mod de preparare:

     Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu mixerul cu putina sare pana se intaresc si devin spuma. Se bat in continuare cu o cana de zahar pana se intaresc astfel incat daca rasturnam vasul sa nu mai curga. Galbenusurile se bat si ele cu mixerul cu sare, ulei si cealalta cana de zahar pana se topeste zaharul si compozitia se mareste ca volum. Se amesteca faina cu praful de copt. Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile amestecand usor cu o furculita de jos in sus. Se adauga si faina, putin cate putin, amestecand usor pana cand s-au omogenizat toate ingredientele. 
     Se ung 2 tavi de chec cu putin unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tavi si se dau la cuptorul incins bine aproximativ 35-40 de minute. Se incearca cu un betisor daca s-au copt si se scot din cuptor. Pandispanul se lasa sa se raceasca bine inante de a le taia.
POFTA BUNA!

pandispan, reteta de pandispan, retete pandispan, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, retete de prajituri, preparate culinare, deserturi, desert,