15 august 2016

Smoothie de salata verde

Retete Smoothie Fresh Detoxifiant Pentru Slabit Reteta Bautura Verde Buna Pentru Sanatate Si Imunitate


Smoothie de salata verde reteta fresh de legume cu castraveti si patrunjel retete suc bautura shake mix bun imunitate sanatate alimentatie nutritie raw vegan,

Smoothie de salata verde cu castraveti si patrunjel, o bautura naturala plina de energie, o bautura vie care revigoreaza organismul si-l curata de toxine, un suc verde din legume proaspete mixate la blender care-ti reda pofta de viata. Chiar daca nu esti la cura sau dieta consuma macar cateva zile o bautura verde naturala din legume preparate la blender, un mix de vitamine si minerale, un pahar plin de sanatate care-ti reface rezerva de energie si vitalitate necesara unui organism sanatos.

Smoothie din frunze proaspete se prepara oricand ne simtim obositi, slabiti si lipsiti de energie, sau il preparam la inceputul primaverii cand organismul a trecut peste anotimpul rece, iarna nu a avut prea multe legume si fructe proaspete pentru buna lui functionare. Tot la inceputul primaverii incep sa apara minunile pamantului, minunile naturii cu frunze verzi, cum ar fi spanac, urzica, stevie, nasturel, loboda, salata verde, ceapa verde si bineinteles patrunjel si marar din care ne putem pregati paharul nostru de sanatate care nu ar trebui sa ne lipseasca in nici macar o zi.

Primavara, vara sau oricand avem ceva verde putem pregati un smoothie foarte bun si eficient. Pentru ca efectul sa fie pe masura, eu o sa prepar un smoothie verde din salata frageda si proaspata, castraveti, patrunjel proaspat si zeama lamaie. Cum se face smoothie cu frunze de salata, ingredientele sunt pentru 2 pahare de 250ml cu smoothie.

Ingrediente smoothie de salata verde

-1 salata verde proaspata
-3 castraveti cornison tineri
-¼ legatura patrunjel verde
-4 frunze telina proaspata
-zeama de la ½ lamaie
-1 pahar mare apa plata
-6 cuburi de gheata 
Salata verde reteta,

Castraveti lamaie si telina retete cu legume,

Mod de preparare bautura de salata verde

Punem intr-un vas de blender cantitatea de apa, castravetii curatati de coaja si taiati feliute, frunzele de patrunjel cu tot cu tulpina tanara bine spalat si rupt in bucati, salata verde desfacuta frunza cu frunza si spalata sub jet de apa. Salata o s-o adaugam in 2-3 reprize deoarece nu incape toata odata, mixam continutul cateva secunde apoi mai completam cu frunze de salata verde pana cand incape toata, adaugam si frunzele de telina, cuburile de gheata si zeama de lamaie, mixam totul timp de 1 minut la viteza maxima pana obtinem un suc verde natural si delicios.
Preparare smoothie de salata verde reteta fresh de legume cu castraveti si patrunjel retete suc bautura shake mix bun imunitate sanatate alimentatie nutritie raw vegan,

Punem bautura in pahare si o ornam cu feliute de lamaie, o servim de preferinta dimineata pe stomacul gol. Mai putem adauga zeama de lamaie dupa gust.
Smoothie de salata verde reteta fresh de legume cu castraveti si patrunjel retete suc bautura shake mix bun imunitate sanatate alimentatie nutritie raw vegan,

Smoothie de salata verde reteta fresh de legume cu castraveti si patrunjel retete suc bautura shake mix bun imunitate sanatate alimentatie nutritie raw vegan,

14 august 2016

Cimbru uscat pentru iarna

Cum Se Usuca Cimbrul Pentru Iarna Reteta De Casa Uscarea Cimbrului Proaspat


cimbru uscat pentru iarna reteta de casa cimbrisor condimente plante aromatice medicinale retete conservare,

Cum se usuca plantelele aromatice. Cum pastram si cum uscam cel mai bine cimbrul proaspat pentru iarna in asa fel incat sa-si pastreze aroma si mirosul viu, sa ramana verde si parfumat cu mirosul lui specific. Cimbrul este o planta aromatica nelipsita din orice bucatarie, este un condiment bun la orice mancare dar si o planta medicinala buna pentru sanatate. Cimbrul se usuca foarte simplu si o sa va explic cum il usuc eu in fiecare an. Reteta video este si pe YouTube aici.

In primul rand procuram un cimbru verde si proaspat inflorit asa cand este cel mai bun, il cumparam din piete daca nu-l avem in gospodarie. Luam cimbrul proaspat, il strangem in buchetele si le legam bine sa nu se desfaca. O sa folosim coala alba curata (nu ziare sau reviste), invelim fiecare buchet de cimbru in coala alba sub forma de pungulita (cornet), legam jos cu o sfoara iar sus capsam sau prindem in bolduri. Agatam pungulitele cu cimbru rezultate intr-un loc aerisit, fara soare si umezeala (sa circule aerul), de exemplu: de un maner de usa, maner de geam atunci cand nu este soare, sub strasina la umbra, in balcon, etc.

Cimbrul astfel invelit ermetic si fara aer o sa ramana verde si o sa-si pastreze aroma si gustul. Cand este uscat il putem depozita in camara (dupa 1-2 luni), iar cand ne trebuie desfacem o punga de cimbru, folosim din el cat avem nevoie si invelim din nou punga sau il scuturam cu grija si il depozitam intr-un borcan cu capac. Daca vrei sa ai toata iarna cimbru uscat, aromat si frumos mirositor incearca acest mod de a usca cimbrul pentru iarna. Nu intinde cimbrul pe masa, nu-l lasa in contact direct cu lumina si razele soarelui, in cateva zile o sa-si schimbe culoarea si o sa-si piarda aroma. 
cimbru proaspat uscat pentru iarna reteta de casa cimbrisor condimente plante aromatice medicinale retete conservare,

cum se usuca cimbrul pentru iarna reteta de casa metoda simpla si usoara retete conservare,

cum uscam cimbrul, conservarea cimbrului, cimbru uscat pentru iarna, retete cimbru, reteta cimbru, preparare cimbru,

Cum se pune cimbrul la uscat pentru iarna reteta de casa retete cimbrisor,

Cimbru uscat pentru iarna reteta de casa cimbrisor condimente plante aromatice medicinale retete conservare,