Cum Uscam Cimbrul - Cum Se Usuca Cimbrul Pentru Iarna - Uscarea Cimbrului Proaspat
Cum uscam plantele aromatice.
Cum pastram si cum uscam cel mai bine cimbrul proaspat pentru iarna in asa fel incat sa-si pastreze
aroma si mirosul viu, sa ramana verde si parfumat cu mirosul specific.
Cimbrul este o planta aromatica
nelipsita din bucatarie, este un condiment dar si o planta medicinala. Cimbrul
se usuca foarte simplu si o sa va explic cum il usuc eu in fiecare an.
In primul rand procuram cimbru
verde si proaspat inflorit atunci cand este cel mai bun, il cumparam din piete
daca nu-l avem in gospodarie. Luam cimbru proaspat, il strangem in buchetele si le legam bine sa nu se
desfaca. O sa folosim coala alba curata (nu ziare sau reviste), invelim fiecare
buchet de cimbru in coala alba sub forma de pungulite (cornet), legam jos cu o sfoara
iar sus capsam sau prindem in bolduri. Agatam pungulitele cu cimbru intr-un loc
aerisit, fara soare si umezeala (sa circule aerul), de exemplu: de un maner de
usa, maner de geam atunci cand nu este soare, sub strasina la umbra, in balcon, etc.
Cimbrul astfel invelit ermetic si
fara aer o sa ramana verde si o sa-si pastreze aroma. Cand este uscat il putem
depozita in camara (dupa 1-2 luni), iar cand ne trebuie desfacem o punga de
cimbru, folosim din el cat avem nevoie si invelim din nou punga sau il scuturam
cu grija si il depozitam intr-un borcanas.
Daca vrei sa ai toata iarna cimbru aromat
si frumos mirositor incearca acest mod de a usca cimbrul pentru iarna. Nu
intinde cimbrul pe masa, nu-l lasa in contact direct cu lumina si razele
soarelui, in cateva zile o sa-si schimbe culoarea si o sa-si piarda aroma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu