14 august 2016

Cimbru uscat pentru iarna

Cum Uscam Cimbrul - Cum Se Usuca Cimbrul Pentru Iarna - Uscarea Cimbrului Proaspat


cimbrisor, cimbru verde, plante aromatice, plante medicinale, cimbru proaspat, retete cu cimbru, preparate din cimbru,

     Cum uscam plantele aromatice. Cum pastram si cum uscam cel mai bine cimbrul proaspat pentru iarna in asa fel incat sa-si pastreze aroma si mirosul viu, sa ramana verde si parfumat cu mirosul specific. 
Cimbrul este o planta aromatica nelipsita din bucatarie, este un condiment dar si o planta medicinala. Cimbrul se usuca foarte simplu si o sa va explic cum il usuc eu in fiecare an.
In primul rand procuram cimbru verde si proaspat inflorit atunci cand este cel mai bun, il cumparam din piete daca nu-l avem in gospodarie. Luam cimbru proaspat, il strangem in buchetele si le legam bine sa nu se desfaca. O sa folosim coala alba curata (nu ziare sau reviste), invelim fiecare buchet de cimbru in coala alba sub forma de pungulite (cornet), legam jos cu o sfoara iar sus capsam sau prindem in bolduri. Agatam pungulitele cu cimbru intr-un loc aerisit, fara soare si umezeala (sa circule aerul), de exemplu: de un maner de usa, maner de geam atunci cand nu este soare, sub strasina la umbra, in balcon, etc. 
Cimbrul astfel invelit ermetic si fara aer o sa ramana verde si o sa-si pastreze aroma. Cand este uscat il putem depozita in camara (dupa 1-2 luni), iar cand ne trebuie desfacem o punga de cimbru, folosim din el cat avem nevoie si invelim din nou punga sau il scuturam cu grija si il depozitam intr-un borcanas. 
     Daca vrei sa ai toata iarna cimbru aromat si frumos mirositor incearca acest mod de a usca cimbrul pentru iarna. Nu intinde cimbrul pe masa, nu-l lasa in contact direct cu lumina si razele soarelui, in cateva zile o sa-si schimbe culoarea si o sa-si piarda aroma. 
cimbru, cimbru verde, cimbru inflorit, plante medicinale, plante aromatice, retete cimbru, reteta cimbru, mirodenii, leac,

cimbru, cimbru uscat pentru iarna, cimbru proaspat, cum uscam cimbrul pentru iarna, retete cimbru, reteta cimbru,

cum uscam cimbrul, conservarea cimbrului, cimbru uscat pentru iarna, retete cimbru, reteta cimbru, preparare cimbru,

cimbru uscat pentru iarna, cum se usuca cimbrul, retete cimbru, conservarea cimbrului,

cimbru, cimbru de casa uscat natural, planta medicinala, condiment, sanatate, retete cu cimbru, preparare cimbru, preparare din cimbru,

Un comentariu: