1 aprilie 2022

Paste cu spanac si rosii cherry reteta

Paste Cu Spanac Si Rosii Cherry Reteta De Post Retete Mancare Vegana


Paste cu spanac si rosii cherry la tigaie reteta de post facuta acasa retete mancare vegana penne cu legume,

Reteta mancare vegana cu paste si legume, un fel de mâncare foarte gustos si sanatos, simplu si usor de gatit la tigaie, un preparat italian rapid pe baza de paste fainoase, spanac si rosii cherry, cu ceapa, sos tomat, usturoi, ulei de masline, marar si patrunjel, o mancare de post fara carne pe gustul tuturor, mai ales a iubitorilor mancarurilor vegane cu paste si legume, ingredientele sunt pentru 4-5 portii iar timpul de gatire este de maxim 20 minute.

Paste cu spanac si rosii cherry la tigaie reteta de post facuta acasa retete mancare vegana penne cu legume,

Ingrediente penne cu spanac si rosii cherry

-250g paste făinoase
-250g spanac proaspat
-250g roșii cherry
-400g conserva de rosii tocate
-600ml apă
-50ml ulei de floarea soarelui
-50ml ulei de măsline
-1 ceapă 100g
-3 catei de usturoi 10g
-1 lingurita de sare
-½ lingurita busuioc, cimbru, boia, piper macinat,
-¼ legatura mărar si pătrunjel verde

Mod de preparare paste cu spanac si rosii cherry

Cum se fac pastele cu spanac si rosii cherry urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-rețeta fiind rapida se pregatesc toate ingredientele si se pun la indemana,
-spanacul se spala cu apa rece, se poate lasa in apa rece sa se invioreze pana la preparare,
-dar se poate folosi si spanac congelat la nevoie,
-ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt,
-patrunjelul si mararul se toaca marunt,
-se pune un ibric cu apa sa fiarba,
-se pregateste o tigaie mica in care vom praji foarte putin rosiile cherry si usturoiul,
-si o tigaie mare in care vom gati mancarea,
-se pune tigaia mare pe foc, eu folosesc o tigaie wok,
-se incinge 50ml ulei si se caleste ceapa cu jumatate lingurita de sare pana devine sticloasa,
-se pun apoi pastele asa cum sunt (nefierte) si se amesteca in uleiul incins timp de un minut,
-la fel ca orezul si pastele sunt foarte bune gatite putin crude in ulei,
-eu folosesc penne dar se pot folosi dupa preferinta orice alt fel de paste fainoase,
-se pun 200ml apa fierbinte si se amesteca bine pastele in tigaie,
-cand apa scade se adauga iar apa calda pana cand pastele sunt fierte al dente,
-se pune apoi conserva de rosii, condimente si plante aromatice dupa gust,
-se amesteca si dupa 5 minute se pune spanacul si se amesteca periodic pana cand spanacul se inmoaie si este facut,
-se pune si tigaia mica pe foc si se caleste usturoiul 10 secunde in 50ml ulei de masline,
-se pun rosiile cherry si se amesteca pe foc 2-3 minute, apoi se rastoarna continutul in tigaia cu paste si se amesteca usor,
-se continua fierberea inca doua minute si se opreste focul,
-se adauga verdeata proaspata tocata marunt si se servesc pastele imediat cat sunt calde,
-dar super bune sunt si reci, pofta buna!
Paste cu spanac si rosii cherry la tigaie reteta de post facuta acasa retete mancare vegana penne cu legume,

Paste cu spanac si rosii cherry la tigaie reteta de post facuta acasa retete mancare vegana penne cu legume,

Paste cu spanac si rosii cherry la tigaie reteta de post facuta acasa retete mancare vegana penne cu legume,

Paste cu spanac si rosii cherry la tigaie reteta de post facuta acasa retete mancare vegana penne cu legume,

2 martie 2022

Prajitura Raffaello reteta

Prajitura Raffaello Reteta Desert Cu Cocos Retete Deserturi Torturi Si Prajituri De Casa


Prajitura rafaelo de casa reteta tort desert retete prajituri torturi deserturi cu crema de vanilie blat de biscuiti si multa nuca de cocos,

Prajitura alba cu nuca de cocos, cu blat de biscuiti si crema de vanilie, un desert foarte gustos, pufos, cremos si racoros, simplu si usor de preparat atat sub forma de tort cat si ca prajitură. Cum se face Prajitura Raffaello de casa urmareste pas cu pas reteta mea.

Prajitura rafaelo de casa reteta tort desert retete prajituri torturi deserturi cu crema de vanilie blat de biscuiti si multa nuca de cocos,

Ingrediente Tort Raffaello

-2 pachete biscuiti petite beurre de 450g
-1,6 L lapte
-200g zahar tos
-50g zahar pudra
-4 oua
-4 linguri faina
-4 linguri amidon
-200ml smantana lichida pentru frisca 35%
-1 sticluta esenta de vanilie 30ml
-2 pliculete zahar vanilat
-100g alune sarate prajite
-200g fulgi de cocos

 

Mod de preparare Prajitura Raffaello

-albusurile se mixeaza cu 100g zahar tos pana se intaresc,
-smantana lichida se mixeaza cu 50g zahar pudra pana se obtine o frisca tare,
-galbenusurile se mixeaza cu 100g zahar tos pana devin cremoase si zaharul este topit complet,
-in galbenusuri se incorporeaza apoi faina, amidonul si laptele rece,
-se pune compozitia pe foc si amestecand continuu se tine pana da 2-3 clocote,
-compozitia se ingroase pe foc pana are textura unei smantani, apoi se lasa sa se raceasca foarte bine,
-cand s-a racit se adauga amestecand usor frisca si albusurile batute spuma tare,
-se adauga nuca de cocos si alunele maruntite la blender, esenta de vanilie si zaharul vanilat,
-biscuitii se trec usor prin lapte rece sau sirop rece pregatit din timp si aromat cu vanilie,
-se asaza biscuitii in cel putin 4 straturi,
-se monteaza prajitura astfel, un rand de biscuiti si unul de crema,
-deasupra se presara nuca de cocos din belsug,
-sare nu se pune deloc la prajitura deoarece au avut alunele,
-se tine la frigider minim 2-3 ore inainte de servire, pota buna!
Prajitura rafaelo de casa reteta tort desert retete prajituri torturi deserturi cu crema de vanilie blat de biscuiti si multa nuca de cocos,

Prajitura rafaelo de casa reteta tort desert retete prajituri torturi deserturi cu crema de vanilie blat de biscuiti si multa nuca de cocos,

Prajitura rafaelo de casa reteta tort desert retete prajituri torturi deserturi cu crema de vanilie blat de biscuiti si multa nuca de cocos,