Google+

27 iulie 2015

Tochitura

O Reteta Simpla De Tochitura De Porc Sau Pomana Porcului


retete culinare, tochitura de porc, pomana porcului, retete de mancare, tochitura olteneasca, tochitura bucovineana, tochitura ardeleneasca, tochitura dobrogeana, tochitura moldoveneasca, tochitura taraneasca, traditii culinare romanesti, tochitura cu ou si mamaliguta, retete cu porc, preparate din porc, preparate din porc la ceaun, mancaruri cu carne, retete de craciun, meniu de craciun, preparate culinare, food, recipes,
Ingrediente: 

  • 500 g de ceafa de porc 
  • 500 g de fleica de porc 
  • 500 g de spata de porc 
  • 500 g de slanina de porc 
  • 1 kg de carnati de porc 
  • 1 lingurita de sare 
  • 1 cana de apa 
  • 100 g de branza de oaie uscata 
  • 100 g de branza de vaca uscata 
  • 100 g de branza de capra uscata 

Mod de preparare: 

     O reteta foarte simpla de tochitura de porc sau pomana porcului, un preparat pe care il putem face pentru masa de Craciun sau oricand ne este pofta de carne de porc preparata la ceaun. 
     Se alege carne de porc proaspata si se taie cuburi mai mari. Se pune in ceaun slanina cu o cana de apa la foc iute si se amesteca din cand in cand. Apa se va termina, slanina sfaraie rezultand untura de porc. Se adauga carnea, se amesteca mereu avand deasupra ceaunului un capac. Din cand in cand se adauga cate un polonic sau doua de apa calda. Cand carnea este moale, deci bine facuta, se adauga si carnatii taiati in bucati mai mari care se vor praji foarte repede. Se pune dupa gust sare si se opreste focul. Mestecand usor se va observa formarea unui sos gros si foarte gustos. Branza se rade pe razatoarea mare si se amesteca rezultand un amestec de branza foarte bun care merge de minune alaturi de o carne prajita la ceaun
     Tochitura de porc se serveste cu mamaliguta calda, branza rasa alaturi si cateva linguri de sos. Tochitura se mai poate servi si cu paine si muraturi alaturi. Tochitura Dobrogeana din carne proaspata de porc, carnati de porc si mamaliguta calda, branza rasa si ou prajit alaturi de niste muraturi asortate, o mancare excelenta, traditionala, romaneasca pe care nu trebuie sa o ratezi alaturi de un pahar de vin bun. 
POFTA BUNA! 
retete culinare, tochitura, pomana porcului, retete de mancare, tochitura olteneasca, tochitura bucovineana, tochitura ardeleneasca, tochitura dobrogeana, tochitura moldoveneasca, tochitura taraneasca, traditii culinare romanesti, tochitura cu ou si mamaliguta, retete cu porc, preparate din porc, preparate din porc la ceaun, mancaruri cu carne, retete de craciun, meniu de craciun, preparate culinare, food, recipes,

branza, branza rasa, branza de oaie rasa, branza de vaca rasa, branza de capra rasa, retete culinare, retete cu branza uscata, preparate din branza veche, retete de mancare, retete culinare, garnitura din branza rasa pentru tochitura,

retete culinare, tochitura de porc, tochitura, pomana porcului, retete de mancare, tochitura olteneasca, tochitura bucovineana, tochitura ardeleneasca, tochitura dobrogeana, tochitura moldoveneasca, tochitura taraneasca, traditii culinare romanesti, tochitura cu ou si mamaliguta, retete cu porc, preparate din porc, preparate din porc la ceaun, mancaruri cu carne, retete de craciun, meniu de craciun, preparate culinare, food, recipes,

retete culinare, tochitura de porc, tochitura, pomana porcului, retete de mancare, tochitura olteneasca, tochitura bucovineana, tochitura ardeleneasca, tochitura dobrogeana, tochitura moldoveneasca, tochitura taraneasca, traditii culinare romanesti, retete cu porc, preparate din porc, preparate din porc la ceaun, mancaruri cu carne, retete de craciun, meniu de craciun, preparate culinare, food, recipes,

retete culinare, tochitura de porc, tochitura, pomana porcului, tochitura olteneasca, tochitura bucovineana, tochitura ardeleneasca, tochitura dobrogeana, tochitura moldoveneasca, tochitura taraneasca, traditii culinare romanesti, tochitura cu ou si mamaliguta, retete cu porc, preparate din porc, preparate din porc la ceaun, mancaruri cu carne, retete de craciun, meniu de craciun, preparate culinare, food, recipes,

Un comentariu: