5 mai 2017

Piept de rata cu prune

Retete Mancare Din Piept De Rata Cu Prune Uscate Reteta De Casa


Piept de rata cu prune reteta,

O mancare usor de preparat si tare gustoasa, fina si eleganta este urmatoarea reteta cu carne de rata si anume un piept de rata cu prune uscate in sos placut dulceag si aromat. Pentru 2 portii avem nevoie de 1 piept de rata, ½ kg prune uscate, 300ml vin rosu, 200ml apa, 2 linguri cu varf zahar, 1 lingurita rasa faina, 1 varf lingurita sare, ½ lingurita cimbru macinat, ½ lingurita piper negru macinat. 
Cum facem o mancare gustoasa din piept de rata si prune uscate. Cum procedam, in primul rand ne ocupam de carne, daca nu avem pieptul portionat atunci il taiem pe jumatate apoi fasonam bucatile de piept, adica curatam grasimea in exces si pielitele de pe el, apoi ii crestam usor partea cu piele. Condimentam carnea cu piper si cimbru macinat doar in zonele fara piele si o punem deoparte deoarece pieptul trebuie sa fie la temperatura camerei cand il gatim. 
Piept de rata preparare reteta,

Piept de rata preparare reteta,

Apoi ne ocupam de prune pe care le spalam foarte bine sub jet de apa si le curatam de codite si de orice alt corp strain. 
Prune uscate reteta,

Cum gatim prunele, la inceput frigem la tigaie toata grasimea si pielitele ramase de la piept dupa fasonare, iar cand sunt frumos rumenite dupa gustul nostru le scoatem cu o paleta si le mancam imediat cat sunt calde cu paine proaspata fiind niste jumari de raţă delicioase. 
Grasime de rata la tigaie reteta,

Jumari de rata reteta,

In grasimea din tigaie punem zaharul si il caramelizam la foc mediu pana prinde culoare fara insa sa-l ardem si sa devina amarui, dupa care il stingem cu vin. 
Zahar caramel preparare reteta,

Zahar caramelizat la tigaie reteta,

Amestecam sa se dizolve zaharul si apoi punem prunele, completam cu apa pana ce prunele sunt acoperite de zeama in proportie de 90%, punem un praf de sare si le fierbem inabusit la foc mediu primele 10 minute apoi descoperim si adaugam putina faina dizolvata in apa, continuam fierberea inca 10 minute fara capac timp in care sosul o sa mai scada si o sa se lege. Potrivim gustul de dulce si oprim focul. 
Mancare de prune uscate preparare reteta,

Mancare de prune la tigaie reteta,

Cum gatim un piept de rata corect. Punem intr-o tigaie rece fara grasime pieptul de rata cu pielea crestata in jos, aprindem aragazul si il prajim 5-6 minute la foc mediu pana devine rumen si crocant, apoi il intoarcem sa prinda putina culoare si pe cealalta parte. Incalzim cuptorul bine inainte si il dam la cuptor la 180 grade celsius cu pielea in jos timp de 6 minute pentru un piept de rata in sange, 8 minute la un piept de rata mediu facut si 10 minute la unul mai bine facut. 
Piept de rata prajit preparare reteta,

Piept de rata la tigaie reteta,

Dupa acest timp il scoatem pe un fund de bucatarie si il lasam sa rasufle timp de 2 minute cu pielea rumenita in sus. 
Piept de rata la cuptor reteta,

Piept de rata gatit perfect reteta,

Piept de rata reteta,

Piept de rata portionat reteta,

Pieptul de rata il portionam in felii de 1cm grosime. Asezam in farfurie bucati de piept, prune gatite si sos si servim mancarea cat este calda, dar la fel de buna este si rece, alaturi de un vin rosu sec. Piept de rata cu prune un preparat elegant si rafinat din bucataria romaneasca cu un gust minunat si o aroma delicata de care te vei indragosti imediat, foarte potrivit pentru o masa mai speciala alaturi de cei dragi. Alte retete traditionale, retete cu rata aici, retete cu prune aici, retete fripturi aiciPofta Buna! 
mancare de prune,

piept de rata cu prune uscate,

mancare piept de rata cu prune uscate,

rata cu prune,

piept de rata cu prune uscate,

retete mancare piept de rata cu prune,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu