Google+

5 mai 2017

Piept de rata cu prune

Retete Mancare Piept De Rata Cu Prune Uscate


retete mancare reteta piept de rata cu prune uscate si sos de prune caramelizate,

O mancare usor de preparat si tare gustoasa, fina si eleganta este urmatoarea reteta cu carne de rata si anume un piept de rata cu prune uscate in sos placut dulceag si aromat. Pentru 2 portii avem nevoie de 1 piept de rata, ½ kg prune uscate, 300ml vin rosu, 200ml apa, 2 linguri cu varf zahar, 1 lingurita rasa faina, 1 varf lingurita de sare, ½ lingurita cimbru macinat, ½ lingurita piper macinat. 

Cum facem o mancare gustoasa din piept de rata si prune uscate. Cum procedam, in primul rand ne ocupam de carne, daca nu avem pieptul portionat atunci il taiem pe jumatate apoi fasonam bucatile de piept, adica curatam grasimea in exces si pielitele de pe el, apoi ii crestam usor partea cu piele. Condimentam carnea cu piper si cimbru macinat doar in zonele fara piele si o punem deoparte deoarece pieptul trebuie sa fie la temperatura camerei cand il gatim. 
retete si mod de preparare piept de rata fasonare,

retete si mod de preparare piept de rata,

Apoi ne ocupam de prune pe care le spalam foarte bine sub jet de apa si le curatam de codite si de orice alt corp strain. 
retete preparate culinare cu prune uscate si afumate,

Cum gatim prunele, la inceput frigem la tigaie toata grasimea si pielitele ramase de la piept dupa fasonare, iar cand sunt frumos rumenite dupa gustul nostru le scoatem cu o paleta si le mancam imediat cat sunt calde fiind niste jumari de raţă delicioase. 
retete preparare jumari de rata la tigaie,

retete grasime de rata prajita la tigaie,

In grasimea din tigaie punem zaharul si il caramelizam la foc mediu pana prinde culoare fara insa sa-l ardem si sa devina amarui, dupa care il stingem cu vin. 
retete preparare zahar caramel la tigaie,

retete zahar caramel la tigaie,

Amestecam sa se dizolve zaharul si punem prunele, completam cu apa pana ce prunele sunt acoperite de zeama in proportie de 90%, punem un praf de sare si le fierbem inabusit la foc mediu primele 10 minute apoi descoperim si adaugam putina faina dizolvata in apa, continuam fierberea inca 10 minute fara capac timp in care sosul o sa mai scada si o sa se lege. Potrivim gustul de dulce si oprim focul. 
reteta si mod de preparare mancare de prune uscate si afumate la tigaie,

retete mancare de prune uscate si afumate la tigaie,

Cum gatim un piept de rata corect. Punem intr-o tigaie rece fara grasime pieptul de rata cu pielea crestata in jos, aprindem aragazul si il prajim 5-6 minute la foc mediu pana devine rumen si crocant, apoi il intoarcem sa prinda putina culoare si pe cealalta parte. Il dam la cuptor la 180 grade cu pielea in jos timp de 6 minute pentru un piept de rata in sange, 8 minute la un piept de rata mediu facut si 10 minute la unul mai bine facut. 
reteta si preparare piept de rata,

retete fripturi reteta piept de rata prajit la tigaie,

Dupa acest timp il scoatem pe un fund de bucatarie si il lasam sa rasufle timp de 2 minute cu pielea rumenita in sus. 
retete piept de rata gatit,

retete piept de rata gatit corect,

reteta friptura piept de rata,

piept de rata gatit,

Pieptul de rata il portionam in felii de 1 cm grosime. Asezam in farfurie bucati de piept, prune gatite si sos si servim mancarea cat este calda, dar la fel de buna este si rece. Servim mancarea calda cu un vin rosu sec. 
Piept de rata cu prune un preparat elegant si rafinat din bucataria romaneasca cu un gust minunat si o aroma delicata de care te vei indragosti imediat, foarte potrivit pentru o masa mai speciala alaturi de cei dragi. 
Pofta Buna! 
mancare de prune,

piept de rata cu prune uscate,

mancare piept de rata cu prune uscate,

rata cu prune,

piept de rata cu prune uscate,

retete mancare piept de rata cu prune,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu