Google+

8 iunie 2014

Frunze de vita de vie la saramura

Frunze De Vita De Vie La Saramura Pentru Iarna


Frunze de vita de vie la saramura retete culinare,
Ingrediente:

  • frunze de vita de vie proaspete 
  • marar verde 
  • apa 
  • sare grunjoasa 

Mod de preparare 
Se aleg frunze de vita de vie fragede, cele mai bune sunt cele din varful corzilor de vie. De preferat frunza de vita pentru murat se culege pana de RusaliiFrunzele de vita de vie se asaza pe masa in grupe de cate zece, peste fiecare grupa de frunze se pune cate o crenguta mica de marar proaspat si se ruleaza cat mai strans fiecare grup de frunze in suluri de cate zece. Obtional fiecare sul in parte se poate lega cu o ata ca sa ne fie mai usor. Se asaza frumos sulurile in borcane unele langa altele de preferinta in picioare (nu culcate) si cat mai apropiate unele de altele ca sa nu se desfaca. 

Separat se pregateste o saramura tare (ca saramura pentru branza) care se incearca cu un ou. Se pune sare si se dizolva in apa pana cand oul pluteste si se ridica deasupra apei. Cand saramura este gata se toarna in borcane peste frunza de vita de vie. Borcanele se acopera cu capace si se fierb doar cinci minute la foc mic intr-un vas cu apa. Dupa acest timp se scot, se acopera cu un prosop gros si se tin asa pana cand se racesc. 
Frunze de vita de vie pentru iarna, o reteta de frunze de vita conservate ideala oricand ne este pofta de o delicioasa mancare de sarmalute in foi de vita de post sau cu carne pe tot parcursul anului. 
POFTA BUNA! 

Frunza de vie murata pentru iarna retete culinare,

Frunze de vita de vie conservate retete culinare,

Frunze de vita de vie pentru iarna retete culinare,

Frunza de vita pentru iarna retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu