Salata De Icre - Icre De Biban - Salata De Icre De Biban Cu Ceapa
Ingrediente:
- 2 linguri icre de biban
- 300 ml de ulei
- zeama de la 1 lamaie
- 2-3 linguri de apa minerala
- ½ lingurita de sare
- 1 ceapa potrivita
Mod de
preparare:
Icrele de biban sunt deosebit de bune si
delicate, fiind considerate o delicatesa culinara, la fel ca icrele de stiuca.
Icrele de biban au aspectul unor margelute mici, sticloase, de culoare alba. Salata
de icre de biban se poate prepara in mai multe feluri.
Icrele de biban se pun intr-o farfurie,
se presara cu sare si se freaca putin in mana pana cand se desfac toate
bilutele de membrana in care au fost prinse, dupa care se adauga o lingurita de
apa si se amesteca usor. Dupa ce icrele sunt desfacute, se pun intr-un bol
inalt, special pentru mixerul vertical pe care il vom folosi. Eu am folosit un
mixer vertical Mixsy de la Zepter, dar se poate folosi orice mixer vertical. Se
adauga putin ulei si incepem sa mixam, cu miscari usoare de jos in sus, pana
cand icrele incep sa se lege, si devin cremoase. Adaugam ulei putin cate putin,
si continuam sa mixam , icrele devenind din ce in ce mai consistente. Adaugam
zeama de lamaie si amestecam, se adauga treptat putin cate putin si apa
minerala, continuand sa mixam cu mixerul vertical. Cand icrele sunt consistente
si au o culoare alba, frumoasa, iar gustul este potrivit de sarat si de acru
inseamna ca sunt gata si putem sa adaugam si ceapa. Ceapa se curata de coaja,
se spala si se taie marunt dupa care se amesteca cu icrele. Se aseaza salata de icre de biban intr-un
castronel si se orneaza cu feliute de masline dupa preferinta.
Icre de biban, o salata de icre deosebita, gustoasa si delicata, potrivita ca aperitiv la evenimente deosebite, sau cu ocazia dezlegarilor la peste.
Icre de biban, o salata de icre deosebita, gustoasa si delicata, potrivita ca aperitiv la evenimente deosebite, sau cu ocazia dezlegarilor la peste.
Punem icrele de biban intr-un castron,
le presaram cu sare si le desfacem frecandu-le usor in mana pana cand se
desprind de pe membrana de care sunt prinse. Muiem bine miezul la doua felii de paine in doua
linguri de lapte si le stoarcem usor de zeama, apoi le faramitam si le punem
peste icre. Adaugam putina zeama de lamaie si le amestecam. Dupa ce s-au
amestecat bine turnam deasupra putin ulei si incepem sa le mixam cu ajutorul unui
mixer (cu 2 palete). Mixam usor, adaugand ulei putin cate putin, pana cand
icrele incep sa fie bine legate si capata consistenta unei creme. Adaugam zeama
de lamaie si putina apa minerala. Continuam sa mixam pana cand sunt gata, au consistenta
dorita si gustul este destul de potrivit
de sare si acreala. Curatam ceapa de coaja, o spalam si apoi o taiem cat mai
marunt, dupa care o amestecam cu salata
de icre de biban. Dupa ce am amestecat bine, se aseaza salata de icre de biban intr-un castronel pe care-l putem orna cu
feliute da masline.
Icre de biban, o salata de icre foarte buna, un aperitiv nelipsit de pe mesele romanilor la diverse ocazii, sau in post atunci cand sunt dezlegari la peste. Salata de icre, o salata de icre din peste foarte gustoasa pe care merita sa o incerci.
Icre de biban, o salata de icre foarte buna, un aperitiv nelipsit de pe mesele romanilor la diverse ocazii, sau in post atunci cand sunt dezlegari la peste. Salata de icre, o salata de icre din peste foarte gustoasa pe care merita sa o incerci.
POFTA BUNA!
Deosebite!
RăspundețiȘtergere