10 aprilie 2015

Pasca fara aluat

Reteta Pasca Fara Aluat Cu Branza Si Stafide Retete Pentru Paște 


Pasca fara aluat reteta,

Ingrediente pasca fara aluat

  • 5 oua 
  • 500g branza de vaci 
  • 300g smantana 
  • 175g zahar tos
  • 175g unt 
  • 4 linguri faina 
  • 4 linguri gris 
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • coaja de lamaie rasa 
  • 100g stafide 
  • un praf de sare
Pasca ingrediente reteta,

Mod de preparare pasca cu branza si stafide

Pasca fara aluat cu branza si stafide este o reteta traditionala pentru Paști foarte gustoasa si simplu de preparat. Cum se prepara pasca fara aluat? Foarte simplu! 
In primul rand se pregatesc toate ingredientele, se dozeaza si se tin la temperatura camerei inainte de preparare, untul trebuie sa fie foarte bine topit la temperatura camerei. 
Se sparg ouale intr-un bol si se adauga deasupra un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa, dupa care se mixeaza cu mixerul pana cand sunt foarte bine batute. Se adauga peste oua branza de vaci si se amesteca bine pana cand branza s-a incorporat. Untul taiat bucatele si bine topit la temperatura camerei se adauga si el peste amestecul anterior dupa care se amesteca pana cand este incorporat complet. 
Compozitie de pasca preparare reteta,

Se adauga treptat faina si se amesteca impreuna toate ingredientele. Dupa ce s-au amestecat se adauga grisul, procedand la fel ca si cu faina si amestecand pana cand s-a incorporat. La sfarsit se adauga smantana si se amesteca bine, dupa care se adauga si stafidele asa cum sunt, sau dupa preferinta inmuiate inainte in rom sau apa calduta. 
Compozitie pasca preparare reteta,

Compozitia de pasca astfel obtinuta se va pune intr-o forma de tort (tava de cuptor) cu pereti detasabili unsa cu unt si tapetata cu faina, dupa care se va nivela frumos deasupra. Pasca fara aluat se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru a se coace aproximativ 45-60 de minute pana cand pasca este gata si devine aurie deasupra. 
Pasca fara aluat preparare reteta,

Dupa ce pasca de casa s-a copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, eventual de seara pana dimineata, dupa care cu ajutorul unui cutit se desprinde usor de pe margini si apoi se desfac peretii detasabili ai formei de tort. Se scoate pasca intr-un platou si se poate taia in bucati. 
Pasca fara aluat este foarte buna si gustoasa, dulce, pufoasa si aromata cu multe stafide, un preparat traditional de Paște care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste alaturi de oua rosii si cozonacul nu nuca. 
Alte retete traditionale romanesti, retete de pasca aici, retete de Pasti aici, retete de deserturi aici, retete de patiserie aici. Pofta Buna! 
Pasca fara aluat reteta,

Pasca reteta,

Pasca fara aluat reteta,

Pasca cu branza si stafide reteta,

Un comentariu: