21 iunie 2015

Sos pentru friptura la gratar

Sos Picant Din Rosii Coapte Usturoi Si Ardei Capia - Retete Sos Pentru Gratar 


sosuri, sos, sos picant, retete sos, gratar, reteta sos, sos picant cu rosii coapte usturoi si ardei capia, retete culinare, ardei copti cu sos de rosii, mancare de ardei copti cu rosii, retete sosuri pentru friptura, sos de legume coapte la gratar, retete de mancare, sos friptura, sos gratar, retete sosuri, reteta sosuri, preparate culinare, rosii copate cu ardei, retete pentru gratar, retete cu legume, preparate din legume,
Ingrediente: 

  • 8 rosii mari 
  • 5 ardei capia 
  • 5 catei de usturoi 
  • 1 ardei iute 
  • sare dupa gust 
  • 1 ceasca de apa 
legume pentru gratar, retete cu legume, preparate din legume, retete de legume, retete culinare, legume proaspete, legume romanesti, legume de gradina, rosii, ardei capia, usturoi romanesc, ardei iute, ciusca,

Mod de preparare: 

     O reteta delicioasa de sos picant pentru orice fel de carne preparata la gratar, este sosul din rosii coapte, ardei copti si usturoi. Dar cum facem un sos pentru un gratar perfect? Foarte simplu si usor. Cautam rosii de gradina gustoase si bine coapte, usturoi romanesc care este mult mai sanatos decat cel strain, ardei in special ardei capia care v-a da un gust foarte bun sosului si un ardei iute care este mult mai sanatos decat daca am condimenta sosul cu piper. Reteta de sos este perfecta pentru preparate din peste sau preparate din carne de pui sau porc pregatite la gratar. 
     Legumele se spala bine si se lasa sa se scurga de apa si sa se usuce. Legumele se adauga in functie de gust, se poate pune ardei mai mult si sosul va fi mai aromat si mai consistent, se pune ciusca mai multa daca vrem un sos mai picant, etc. Se pregateste un gratar, iar cand este bine incins se pun legumele sa se coaca. 
gratar, legume coapte la gratar, rosii coapte la gratar, ardei capia copti la gratar, ciusca la gratar, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, retete de legume, legume coapte la gratar pentru sos picant din rosii copate ardei capia si usturoi, legume la gratar pentru sos pentru friptura, preparate culinare, retete pentru gratar,

     Legumele se intorc pe toate partile pana cand sunt bine coapte, apoi le scoatem intr-un castron acoperit unde le tinem 5-10 minute sa se abureasca pentru a se curata de coaja mai usor. 
gratar, legume la gratar, rosii coapte la gratar, ardei capia copti la gratar, ciusca la gratar, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, retete de legume, legume coapte la gratar pentru sos picant din rosii copate ardei capia si usturoi, legume la gratar pentru sos pentru friptura, preparate culinare, retete pentru gratar, ardei iute la gratar,

gratar, legume la gratar, rosii coapte la gratar, ardei capia copti la gratar, ciusca la gratar, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, retete de legume, legume coapte la gratar pentru sos picant din rosii copate ardei capia si usturoi, legume la gratar pentru sos pentru friptura, preparate culinare, retete pentru gratar, ardei iute la gratar,

     Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste. Legumele se curata de coaja. Rosiile se paseaza cu o furculita, iar ciusca si ardeii se curata de cotor si samburi si se taie fasii. Se amesteca toate intr-o craticioara, se adauga putina apa si se potriveste de sare. 
gratar, legume la gratar, rosii coapte la gratar, ardei capia copti la gratar, ciusca la gratar, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, retete de legume, legume coapte la gratar pentru sos picant din rosii copate ardei capia si usturoi, legume la gratar pentru sos pentru friptura, preparate culinare, retete pentru grata, ardei iute la gratar,

     Se pune craticioara cu sos pe gratar sa dea un clocot si sa se mentina cald cat timp este gata si carnea preparata la gratar. Carnea de peste, pui sau porc pregatita la gratar se poate scoate direct in sosul preparat si se lasa cateva minute sa prinda gust sau se poate servi alaturi de sos. 
     Sos pentru friptura la gratar, un sos placut picant, dulce, aromat pentru carne fripta la gratar, un rasfat culinar pentru un gratar reusit de week-end in mijlocul naturii. Sosul din legume coapte se poate prepara si pentru iarna, atunci cand nu mai este sezonul lor si legumele proaspete nu mai sunt, in borcane bine inchise si sterilizate. O reteta de rosii coapte si ardei capia copti la borcan pentru iarna aici
POFTA BUNA! 
sosuri, sos, sos picant, gratar de legume, retete sos, reteta sos, sos pentru friptura la gratar, retete culinare, ardei copti cu sos de rosii, mancare de ardei copti cu rosii, retete sosuri pentru friptura, sos de legume coapte la gratar, retete de mancare, sos friptura, sos gratar, retete sosuri, reteta sosuri, preparate culinare, rosii copate cu ardei, retete pentru gratar, retete cu legume, preparate din legume,

Un comentariu:

  1. Un sos bun din legume proaspete din gradina care merge de minune cu o friptura la gratar!

    RăspundețiȘtergere