10 ianuarie 2017

Ciorba de rata

Retete Bors De Rata Domestica


retete bors de rata, retete de mancare, preparate din rata, retete cu rata, rata gatita, zeama de rata,

Daca vrei retete romanesti de ciorbe si borsuri cu carne, incearca un preparat din carne de rata domestica foarte gustos si simplu de realizat si anume ciorba de rata sau bors de rata (zeama de rata) preparat acasa cu multe verdeturi si legume proaspete si sanatoase. 

Ingrediente
  • 500g carne de raţă
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 4 fire ceapa verde
  • ¼ telina radacina
  • 5 cartofi potriviti
  • 1 lingura orez
  • 1 lingurita sare
  • 1l apa
  • 1,5l bors acru de casa
  • verdeata proaspata (leustean, marar, patrunjel)

rata de gatit, raţă, retete cu rata, preparate din rata, reteta cu rata domestica, carne de rata,

retete cu legume, preparate din legume, reteta legume pentru ciorba si supa,

Mod de preparare
Cum gatim o rata, in primul rand parlim rata si o portionam daca n-o gatim intreaga si suntem hotarati sa preparam mai multe feluri de mancare din ea. Rata se portioneaza ca orice pui, taiem pe rand pulpele, aripile, tartita, spatele si pieptul. Atractia ratei este pieptul care este foarte mare si care merge preparat ca friptura la gratar sau tigaie. La fel si copanele si copanelele mari de la aripi care merg la pilaf, tocana, tocanita, ostropel, friptura, etc. Restul ce ramane merg la supe sau borsuri, adica bucatile cu os mai mult: spate, tartita, gat, gheare, cap.
retete cu rata, preparate din rata, retete cu carne de raţă, carne de rata domestica pentru gatit,

retete cu legume oua si bors de casa, preparate din legume oua si bors, reteta ingrediente pentru gatit,

Cum se face ciorba de rata. Carnea se pune la fiert in putina apa cat s-o acopere, cand se formeaza spuma se spumeaza si se lasa sa fiarba aproximativ 40 minute, pana cand carnea este aproape fiarta. 
In acest timp se pune borsul la fiert separat in alt vas si apoi se curata toate legumele, se spala si se taie ca pentru ciorba: ceapa marunt, telina, morcovii si ardeii cubulete, cartofii bucati potrivit de mari, ceapa verde rondele, verdeata se toaca marunt. 
Dupa ce carnea este pe jumatate fiarta se adauga toate legumele si se continua fierberea inca 20 minute, pana cand legumele sunt fierte. Apoi se adauga borsul fiert separat, iar la final se drege ciorba cu oua, se potriveste gustul de sare si se adauga verdeata tocata marunt. 
retete ciorba si bors de rata, cum se gateste o rata, retete cu rata, preparate din rata, mancaruri cu rata domestica,

Ciorba de raţă se serveste calda cu un ardei iute si multa verdeata proaspata tocata marunt si presarata deasupra, se mai poate adauga dupa gust smantana sau iaurt, fiind o mancare gustoasa dintr-o carne de rata delicioasa, un preparat din bucataria romaneasca des gatit la tara acolo unde ratele cresc libere in gospodarii. 
Pofta Buna! 
retete ciorba de rata, zeama de rata, retete de mancare, ciorbe, borsuri, retete cu rata, preparate din rata,

ciorbe, borsuri, retete ciorba de rata, bors de rata, retete de mancare, preparate din rata domestica, retete cu rata de tara, mancaruri cu rata,

Un comentariu: