19 iunie 2017

Macrou in sos tomat la tigaie

Reteta Peste Macrou In Sos Tomat Marinat La Tigaie Retete Mancare Pescareasca


Macrou in sos tomat reteta,

Cum gatim rapid peste in sos tomat sau peste in sos marinat, un preparat servit imediat diferit de cel pregatit la borcan pentru iarna. Reteta este gata in 40 minute iar ingredientele sunt pentru 4 portii, sosul il poti face marinat adaugand otet sau simplu tomat ca un ostropel. Incearca reteta mea daca vrei un peste cu sos gatit romaneste simplu si usor de facut dar foarte gustos.


Ingrediente peste in sos tomat

-2 pesti macrou
-1 lingura ulei
-5 catei de usturoi
-2 linguri pasta de tomate
-500ml apa
-100ml vin rosu
-1 lingurita cu varf de faina
-1 lingurita zahar
-1 lingurita sare
-2 lingurite otet
-1 lingurita piper boabe
-½ lingurita boia de ardei iute 
-1 foaie de dafin


Mod de preparare peste in sos marinat

Macroul curatat de intestine, cap si coada, l-am spala bine si l-am taiat rondele de grosimea a doua degete apoi l-am frecat cu putina sare.
Pestele se poate praji clasic la tigaie in ulei, sau intr-o tigaie ceramica cu o lingura de ulei, apoi in grasimea ramasa se va prepara sosul.
Eu am ales sa-l frig la tigaie grill asa ca am pus bucatile de macrou pe o tigaie de fonta incinsa bine si le-am tinut cate 3 minute pe fiecare parte pana cand au prins culoare. Am prajit pestele numai pe taieturi.
Preparare macrou la tigaie reteta,

Preparare peste la tigaie reteta,

Peste fript la tigaie retete,

Intr-o tigaie am incins putin ulei si am prajit timp de 1 minut usturoiul taiat feliute, apoi am adaugat pasta de tomate si dupa inca 1 minut faina dizolvata in apa.
Preparare sos marinat reteta,

Preparare sos tomat retete,

Am amestecat bine si cand compozitia a inceput sa se lege am completat cu apa, am mai adaugat: vin, dafin, piper, boia, sare, zahar si otet. Am lasat sosul sa dea in clocot si am potrivit gustul de dulce, acru si iute, apoi am pus bucatile de peste fript. 
Macrou fript la tigaie reteta,


Preparare macrou in sos tomat reteta,

Am fiert la inceput la foc mic cu capac timp de 10 minute, apoi fara capac inca aproximativ 20 minute sau pana cand sosul a scazut si s-a ingrosat.
Peste in sos tomat la tigaie retete,

Am servit mancarea calda, am lasat-o 15 minute dupa ce am oprit focul sa i se definitiveze gustul, iar ca orice sos tomat sau sos marinat merge servit si cu piure sau paste. Ostropel de peste, o mancare din bucataria romaneasca foarte gustoasa cu peste si sos din belsug. Pofta Buna!
Macrou in sos tomat la tigaie retete,

Peste in sos marinat retete culinare,

Peste in sos tomat reteta,

6 comentarii: