Reteta Porumb Copt In Tigaie Pe Aragaz
Cum faci simplu si usor cel mai
bun porumb copt la tine in bucatarie indiferent ce modalitate de preparare
alegi: pe grill sau gratar, direct in jar, fiert, la cuptor, in folie de
aluminiu, sau pur si simplu copt in tigaie.
De curand am avut o experienta
placuta in zona Brasovului unde in piete se gaseste numai porumb zaharat cu
bobul moale numai bun de consumat. L-am copt la tigaie pe aragaz iar gustul a fost extraordinar, mult mai bun decat cel fiert sau copt la gratar. Cum faci un porumb copt pe aragaz urmareste reteta mea.
Pentru inceput trebuie ales porumbul
care pentru reusita gustului trebuie sa fie in primul rand tanar adica un
porumb in lapte cu bobul moale plin de un lichid laptos care atunci cand il
intepi cu unghia se sparge. In al doilea rand trebuie cautat un porumb zaharat
care difera foarte mult de cel clasic adica porumb furajer. Stiuletele de porumb zaharat este putin mai mic decat cel furajer, iar gustul este total diferit fiind mult mai dulce
si mai hranitor.
Cum se face porumb copt in
tigaie. Se curata fiecare stiulete de porumb de panusi si matase, apoi se pun
intregi sau taiati pe jumatate intr-o tigaie incinsa unde se coc invartindu-i periodic
pana cand boabele devin rumene. Se servesc fierbinti presarati cu sare fina.
Daca insa iti place mai mult porumbul fiert atunci pune mai intai intr-un vas un strat de panusi apoi asaza porumbul curatat si completezi cu apa cat sa-l acopere, fierbi cu capac la foc mediu pana cand porumbul este gata.
Daca insa iti place mai mult porumbul fiert atunci pune mai intai intr-un vas un strat de panusi apoi asaza porumbul curatat si completezi cu apa cat sa-l acopere, fierbi cu capac la foc mediu pana cand porumbul este gata.
Pofta Buna!
Super!
RăspundețiȘtergere