Un peste la cuptor gatit perfect cu
un gust deosebit este pestele hamsie care preparat cu suc de rosii si mirodenii
la cuptor are un gust minunat. Daca vrei retete de peste si preparate din peste
hamsii atunci urmareste reteta pas cu pas.
Ingrediente
- 500g hamsii
- 2 linguri ulei
- 100ml vin rosu de calitate
- 250ml suc de rosii sau suc de rosii cu ardei
- 1 lingurita sare grunjoasa
- ½ lingurita piper macinat
- ½ lingurita cimbru macinat
- ½ lingurita boia de ardei dulce
- ½ lamaie mare
- 1 catel de usturoi mare
- ½ lingurita zahar
Mod de preparare
Cum se face hamsie la cuptor. Am
pus la ingredient 500g peste hamsie, eu zic sa pui 1kg de peste deoarece o sa
mai vrei cu siguranta. Hamsia se curata de intestine, o poti lasa cu cap sau
fara, se spala bine sub jet de apa si se scurge bine de apa. Se pune pestele
intr-o farfurie si se presara peste el sare, cimbru, piper si boia, apoi
se amesteca usor si se da la rece pentru 15 minute.
Se pregateste o tava de cuptor
dreptunghiulara (20/30) in care se pun 2 linguri de ulei si se intind bine pe
fundul tavii, se asaza frumos pestii iar deasupra se pun felii de lamaie taiate
in sferturi si feliute de usturoi. Se toarna deasupra cantitatea de vin si suc
de rosii de casa, se presara putin zahar si se coace tava la cuptor timp de 45
minute la 180 grade.
Cand pestele este gata se scoate
din cuptor si se serveste imediat cat este cald dupa gust cu o mamaliga calda
sau paine de casa. Peste la cuptor cu sos de rosii, o mancare traditionala din
bucataria romaneasca gustoasa si aromata de care nu te mai saturi alaturi de un vin bun rece.
Alte retete cu hamsii: hamsii pane picanti, hamsii prajite, hamsii pane cu marar, saramura de hamsii, ciorba de hamsii, omleta de hamsii.
Alte retete cu hamsii: hamsii pane picanti, hamsii prajite, hamsii pane cu marar, saramura de hamsii, ciorba de hamsii, omleta de hamsii.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu