13 octombrie 2017

Tocanita frantuzeasca de miel

Reteta Tocanita De Miel Cu Ceapa Si Ciuperci La Cuptor Gatita In Stil Frantuzesc


Tocanita frantuzeasca de miel reteta,

O reteta de miel cu ciuperci tare gustoasa si apetisanta este urmatoarea tocanita frantuzeasca foarte simplu si usor de gatit si la noi in bucatarie, o mancare preparata la cuptor din carne de miel cu ceapa si ciuperci ideala pentru masa de Paști, dar merge si pentru un meniu de weekend. Este o tocana cu carne si legume foarte aromata care o sa placa imediat, cum se face tocanita de miel cu ciuperci la cuptor urmareste reteta mea simpla si usoara. 
Tocanita reteta,

Ingrediente tocanita de miel la cuptor

-1 pulpa de miel cu coasta 
-100g bacon (afumatura) 
-300g ciuperci champignon 
-1 lingura ulei 
-3 cepe mari 
-3 morcovi 
-4 catei de usturoi 
-1 ardei capia 
-3 linguri bulion 
-200ml vin alb demisec 
-2 linguri faina 
-2 cani apa sau supa de legume 
-1 lingurita sare grunjoasa (dupa gust) 
-½ lingurita zahar, cimbru si piper macinat 


Mod de preparare tocanita de miel cu ciuperci

Pulpa de miel se curata putin de grasimea in exces, se condimenteaza cu sare grunjoasa, piper macinat si cimbru uscat si se tine la rece timp de 60 minute. Grasimea cu carne adunata de la pulpa se taie fasii subtiri la fel si baconul care o sa-i dea o aroma placuta, ceapa se taie julien iar morcovii rondele, ciupercile se spala si se lasa intregi daca sunt mici iar daca sunt mari se taie in doua. 
Se incinge foarte putin ulei intr-o cratita si se caleste baconul si carnea grasa adunata de pe pulpa aproximativ cinci minute, dupa ce prinde culoare si lasa grasime se scoate cu spumiera pe o farfurie si se pune pulpa de miel care se prajeste pe ambele parti aproximativ zece minute, cate cinci minute pe fiecare parte pana devine si ea frumos colorata. 
Carne de miel reteta,

Pulpa de miel prajita reteta,

Carne de miel prajita reteta,

Se scoate pulpa si in grasimea ramasa se pune ceapa care se caleste cu cantitatea de sare si zahar pana devine sticloasa, apoi se adauga morcovii si ardeiul kapia, iar ultimul se pune usturoiul. Dupa inca doua minute se scot legumele cu spumiera intr-un castron. 
Ceapa calita reteta,

Legume calite reteta,

Ceapa morcovi si ardei calite reteta,

In aceeasi cratita se prajeste faina, se adauga treptat apa si se amesteca ca sa nu faca cocoloase apoi se fierbe timp de cinci minute. Se pune pasta de tomate si cantitatea de vin si se amesteca bine, apoi se asaza carnea si deasupra toate legumele calite, apoi ciupercile. 
Faina prajita reteta,

Tocanita de miel preparare reteta,

Tocanita de miel cu legume preparare reteta,

Tocanita de miel cu ciuperci preparare reteta,

Se da cratita la cuptor acoperita cu capac pentru 120 minute la foc mediu 180 grade celsius, pana cand zeama scade si ramane un sos gros. Asa arata tocanita mea dupa 60 minute. 
Tocanita de miel cu ciuperci reteta,

Se potriveste gustul de sare si piper si se serveste tocanita calda alaturi cu ce ne place. Tocanita de miel la cuptor, o mancare gatita in stil frantuzesc cu un sos gustos si o carne frageda alaturi de ciuperci intregi care ti se topesc in gura, preparatul merge servit cu salate sau muraturi ca orice tocăniţă si bineinteles cu mamaliguta
Alte retete traditionale, retete de Pasti aici, alte retete de tocane si tocanite: tocanita de pui, tocanita de porc, tocanita de ratatocanita cu ceapa si ciuperci, tocanita de vinete, tocanita de cartofi, plachie de peste, tocana de dovlecei, tocana rapida la tigaiePofta Buna! 
Tocanita de miel reteta,

Tocanita de miel cu ceapa si ciuperci reteta,

Tocana de miel frantuzeasca reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu