5 octombrie 2017

Dieta cu hrisca

Reteta Hrisca Cu Kefir Retete Diete De Detoxifiere Si Slabire


Hrisca cu kefir retete pentru sanatate,

Pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos include hrisca zilnic in alimentatie. Hrisca este o cereala cunoscuta la noi in tara in special in Moldova si Bucovina, de la hrişcă se mananca doar semintele care au o forma specifica triunghiulara, se consuma inmuiate sau fierte si sunt o sursa importanta de fibreproteine, vitamine si minerale. Boabele de hrisca se pot consuma intregi la diverse mancaruri cu hrisca gatite cum ar fi pilaf de hrisca, hrisca cu legume, hrisca cu lapte, mancare de hrisca sau sub forma de faina la diverse preparate din hrisca cum ar fi la clatite din hrisca, paste din hrisca, taitei din hrisca, sau ca agent de ingrosare la diverse sosuri, supe si ciorbe. 
Hrisca retete culinare,

Faina de hrisca retete culinare,

Hrisca cu kefir 
Hrisca in combinatie cu kefirul sunt foarte nutritive si contribuie la o buna functionare a organismului. Hrisca o poti consuma inmuiata in apa, lapte sau iaurt si servita simpla sau cu cereale si fructe. 
Cum se procedeaza, in 150-200ml kefir se amesteca 1 lingura cu varf hrisca macinata sau seminte intregi de hrisca, se pastreaza la rece peste noapte iar dimineata se consuma ca atare, nu se consuma nimic timp de 4 ore in afara de apa iar o cura tine 10-15 zile. 
Hrisca cu kefir si ghimbir retete culinare,

Dieta cu hrisca retete culinare,

Hrisca cu iaurt retete culinare,

In acest amestec se poate adauga dupa gust si putin ghimbir, miere de albine, seminte si mieji, fructe uscate. Imediat o sa apara senzatia de satietate si o sa dispara senzatia de foame pe durata lunga de timp, organismul o sa fie plin de energie si o sa dispara senzatia de oboseala si somnolenta
Daca se vrea o cura de slabire sanatoasa atunci se elimina din alimentatie orice sursa de zaharuri, grasimi, fainoase si alcool, se consuma alimente naturale bazate pe fructe si legume proaspete, multe lichide si miscare in aer liber. 
Pasat de hrisca retete culinare,

Faina de hrisca
Cum se face faina de hrisca. Intr-un blender se pun semintele de hrisca alese si se mixeaza dupa preferinta mai fin sau mai grosier. Faina de hrisca se pastreaza in pungi de hartie ca orice alta faina. Hrisca un aliment minune pentru sanatate! 
Cateva valori medii nutritionale, 100g hrisca naturala fara aditivi sau conservanti contine: valoare energetica 343kcal/1436kj, grasimi 3,4g din care acizi grasi saturati 0,7g, glucide 71,5g din care zaharuri 0g, fibre 10g, proteine 13,2g, sare 0,002g, sursa Solaris Plant SRL. 
Produse Solaris Plant 500g boabe de hrisca mei decorticat si grau spelta,

Seminte de hrisca reteta cu boabe de hrişcă,

Hrisca preparare reteta,

Uruiala de hrisca retete,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu