23 septembrie 2017

Tocanita betivita cu ceapa si ciuperci

Tocanita de ceapa cu ciuperci retete culinare de post,

Ce retete de post mai gatim. O mancare gatita traditional foarte rapid la tigaie cu un gust delicios este tocanita de ciuperci proaspete cu ceapa si bulion. Poti sa-i spui tocanita de ceapa sau tocanita de ciuperci, dar eu ii spun tocanita betivita deoarece toate legumele sunt calite numai in vin. 
Este o reteta de tocăniță fara carne doar cu ciuperci, un preparat foarte gustos cu un gust mai special care o sa-ti incante imediat papilele gustative. 

Cum se face tocănița de ciuperci champignon cu ceapa urmareste reteta mea. Ingredientele sunt pentru 4 portii iar timpul de preparare este de maxim 40 minute, daca vrei insa reteta clasica atunci inlocuieste vinul cu apa. 
Tocanita de post retete culinare,

Ingrediente
  • 500g ceapa
  • 500g ciuperci mici 
  • 1 ardei kapia 
  • 2 linguri ulei 
  • 2 linguri pasta de tomate 
  • 300ml vin alb demisec
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper negru macinat 
  • ½ lingurita boia de ardei iute 
  • 1 praf de zahar 
Ciuperci cu ceapa retete culinare,

Mod de preparare
Cum se face tocanita de ciuperci de post. Foarte simplu, ceapa si ardeiul capia se curata si se taie julien, ciupercile se spala si se lasa intregi cu tot cu codite daca sunt micute sau se taie felii daca ciupercile sunt mari. 

Se incinge ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine sticloasa, se presara sarea si putin zahar, se amesteca si se pune ardeiul iar dupa 1 minut ciupercile si se calesc si ele timp de 2 minute amestecandu-le bine. 
Ceapa calita la tigaie retete culinare,

Ceapa si ardei calite la tigaie retete culinare,

Ciuperci la tigaie retete culinare,

Legume la tigaie retete culinare,

Se adauga bulion dupa gust iar dupa inca 1 minut se stinge cu vin. Se condimenteaza cu boia si piper dupa gust si se lasa sa fiarba timp de 15 minute sau pana cand sosul este legat dupa care se potriveste gustul de sare si se opreste focul. 
Preparare tocanita de ciuperci retete culinare,

Preparare mancare de ciuperci retete culinare,

Tocanita rapida la tigaie retete culinare,

Se serveste tocanita de ciuperci cu mamaliga, este o mancare de post gatita acasa, este buna calda dar si dupa ce s-a racit, merge servita cu bucati de branza daca nu tinem post si cu paine daca nu ne place mamaliguta. 

Alte retete de tocanite: tocanita de pui, tocanita de ceapa, tocanita de porc, tocanita de vinete, tocanita de rata, tocanita de cartofi, tocana picanta, tocana de dovlecei, tocana de stevie cu ciuperci, tocana de legumeplachie de peste
Pofta Buna! 
Tocanita retete culinare,

Tocanita de ciuperci retete culinare,

Tocanita de ciuperci cu mamaliga retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu